Tarina
Luonut: | Sivua päivitetty viimeksi: 11. heinäkuu, 2013 |

1. kausi

Elena Gilbert, 17, on yhdessä veljensä kanssa muuttanut nuorekkaan tätinsä luokse heidän omien vanhempiensa kuoltua auto-onnettomuudessa.
Koulussa Elena kohtaa komean, mutta mysteerisen pojan, Stefan Salvatoren. Samaan aikaan Jeremylle koituu ongelmia päihteiden käytöstä, ja itse Mystic Fallsin pikkukaupungin asukkaat ovat joutuneet salaperäisten eläinhyökkäysten uhreiksi. Asialla on vampyyri, Stefanin veli, Damon Salvatore, joka aiheuttaa hankaluuksia itse kullekin.
Ajan myötä Stefan ja Elena rakastuvat, vaikka Elenalle onkin pitkään salaisuus, miksi hänen olemuksensa oikeastaan viehättää molempia vampyyriveljeksiä.

Sarjan edetessä selviää myös Elenalle, että tämä on täysin Stefanin ja Damonin entisen tyttöystävän kaksoisolento. Tämä mystinen Katherine oli uskomattoman kaunis vampyyri, joka muutti molemmat veljekset vampyyreiksi 145 vuotta sitten. Damonin perimmäinen tavoite onkin vapauttaa Katherine hautaholvista, johon tämä on ollut vangittuna siitä lähtien. Tapahtumat eivät kuitenkaan suju odotetulla tavalla, vaan selviää ettei Katherine ole koskaan ollutkaan vangittuna hautaholviin vaan pääsi pakenemaan ennen vangitsemistaan. Samalla käykin vahingossa niin, että muut hautaholviin vangitut vampyyrit pääsevät vapaaksi ja aiheuttavat paljon ongelmia pääkolmikolle mm. kidnappaamalla Stefanin. Elenalle selviää myös, etteivät hänen vanhempansa olleet oikeasti hänen biologiset vanhempansa, vaan Elenan oikea isä on John-setä ja äiti tämän lukiorakas Isobel, joka sattuu olemaan myös Jenna-tädin kanssa seurustelevan historianopettaja/vampyyrinmetsästäjä herra Saltzmanin entinen vaimo, joka katosi muuttuakseen vampyyriksi.
John tappaa suurimman osan hautavampyyreista ja yrittää samalla tappaa myös Damonin siinä lopulta kuitenkaan onnistumatta. Kausi päättyy Katherinen dramaattiseen paluuseen tämän teeskennellessä Elenaa ja katkaisteessaan Johnilta sormet kokkiveitsellä.

2. kausi

Katherinen paluun syy kummastuttaa Mystic Fallsin kolmikkoamme. Miksi Katherine palaa nyt oltuaan piilossa niin kauan? Catherine muuttaa Carolinen vampyyriksi ja värvää tämän apurikseen. Sarjaan mukaan astuvat myös ihmissudet ja mystinen Auringon ja Kuun kirous, joka legendan mukaan sitoo ihmissudet kuuhun ja alistaa vampyyrit auringon armoille. Kaudella saamme tietää enemmän myös Katherinen taustasta ja siitä miksi hän ja Elena ovat kaksoisolentoja. Saamme tietää myös alkuperäisistä vampyyreistä.
Selviää, että Auringon ja Kuun kirous ei olekaan sitä mitä luulimme, vaan kirous liittyy Klausiin, yhteen alkuperäisistä vampyyreista. Klausin isä oli ihmissusi, joten Klaus on hybridi, ihmissuden ja vampyyrin yhdistelmä. Kirous sinetöi Klausin ihmissusipuolen, jottei tämä voi saavuttaa todellisia voimiaan, eikä pysty luomaan lisää kaltaisiaan. Kirouksen purkamiseen tarvitaan kuukiviä, noitaa, sekä yhden vampyyrin, ihmissuden ja kaksoisolennon uhraamista. Kaikkien tehtäväksi muuttuu siis suojella Elenaa Klausilta.
Kauden lopussa käy kuitenkin niin, että Klaus saa kaiken tarvittavan löydettyään uhrattavan ihmissuden, muutettuaan Jennan vampyyriksi, sekä saadessaan Elenan haltuunsa. Klaus saa purettua kirouksensa ja muuttuu todelliseksi hybridiksi.
Kaikki ei kuitenkaan pääty tähän, vaan Elena ei kuolekaan Bonnien tehtyä loitsun, jolla John uhraa henkensä Elenan puolesta. Kaikessa rytäkässä Damon joutuu Tylerin puremaksi ja Stefan uhraa itsensä saadakseen Klausilta parannuskeinon puremaan.

3. kausi

Klaus on vienyt Stefanin mukanaan kumppanikseen luomaan uusia hybrideja. Elena yrittää epätoivoisesti löytää Stefanin Damonin samaan aikaan yrittäessä suojella Elenaa siltä, ettei Klaus saisi tietää Elenan olevan edelleen elossa.
Uusien hybridien luomien ei onnistu ja Klaus etsii raivoissaan ratkaisua. Saamme tietää enemmän Stefanin menneisyydestä ja siitä miten se liittyy Klausiin. Tapaamme myös Klausin sisaren Rebekahin. Katherinekin palaa metkut mielessään etsiessään tapaa tuhota Klaus.
Lopulta Klaus saa tietää Elenan olevan elossa ja palaa Mystic Fallsiin. Onkin kuitenkin niin, että Elenan veri onkin ratkaisu hybridien luomiseen ja Tylerista tulee ensimmäinen onnistunut hybridi.
Kaudella keskitytään Klausin tuhoamiskeinon etsimiseen, tavataan lisää alkuperäisen perheen jäseniä, sekä seurataan Stefan/Elena/Damon kolmiodraaman etenemistä nyt, kun Damonin ja Stefanin roolit ovat ikäänkuin vaihtuneet. Lisäksi tutustutaan vampyyrien verilinjoihin ja siihen mitä niistä seuraa.
Kauden lopussa pahaksi vampyyrivampyyrinmetsästäjäksi muuttunut Alaric ”tappaa” Klausin. Sitä ennen hän paljastaa kaikille Mystic Fallsin neuvoston jäsenille sen ketkä ovat vampyyreja ja ihmissusia. Rebekah raivostuu niin saadessaan tietää Klausin kuolemasta, että aiheuttaa auton suistumisen veteen, jonka kyydissä Elena ja Matt ovat. Stefan pelastaa ensin Mattin ja Elena kuolee vampyyrinverta elimistössään.
Lopussa saamme vielä tietää, ettei Klaus todella kuollutkaan, vaan todellisuudessa Bonnie teki loitsun, jolla vaihtoi Klausin Tylerin ruumiiseen.

4. kausi

Kausi alkaa Elenan herätessä vampyyrina. Muutos ei ole helppo, eikä Elena ole varma haluaako jatkaa elämäänsä vampyyrina. Pastori Young ja neuvosto kidnappaavat sankarimme, jotka onnistuvat kuitenkin pakenemaan Elenan viimeisteltyä muutoksensa vampyyriksi. Vampyyrien tuhoamisessa epäonnistunut pastori Young räjäyttää itsensä ja neuvoston muut jäsenet ennustaen sen olevan alkua.
Hautajaisten aikaan kaupunkiin palaa pastori Youngin tytär April, jonka Elena ja Jeremy tuntevat lapsuudesta. Lisäksi kaupunkiin saapuu uusi supervampyyrinmetsästäjä tutkimaan kaupungin vampyyriväestöä ja neuvoston kuolemaa. Klaus tunnistaa metsästäjän yhdeksi Viiden Veljeskunnasta, legendaarisista vampyyrinmetsästäjistä, joiden piti olla hävinnyt satoja vuosia sitten. Veljeskunnan tarkoitus olisi tuhota kaikki vampyyrit käyttämällä heihin mystistä ”superasetta”, parannuskeinoa vampirismiin.
Tapaamme myös Shanen, yliopistoprofessorin, joka tuntuu tietävän paljon yliluonnollisista asioista, ja joka alkaa valmentamaan Bonnieta tämän taikuuden kanssa. Myöhemmin selviää, ettei Shane olekaan aivan niin viaton ja vilpitön, kun väittää olevansa.
Kauden edetessä saamme tietää lisää Metsästäjistä, mm. Metsästäjän kirouksesta, joka tekee vampyyrin hulluksi tämän tappaessa yhden Metsästäjistä. Paljastuu myös, että Jeremy on yksi Metsästäjistä ja hänen kasvava Metsästäjän merkkinsä on ainut keino löytää parannuskeino vampirismiin.
Myöhemmin paljastuu myös, että Elena on muuttuessaan vampyyriksi sidoksissa Damoniin, jonka veri muutti Elenan ja tämä vaikeuttaa tilannetta Elenan, Damonin ja Stefanin välillä. Lisäksi Elenan muutos vampyyriksi ei ole muutenkaan helppo, eikä Elena osaa oikein sopeutua vampyyrina olemiseen.
Kaudella keskitytään Elenan muuttumiseen vampyyriksi ja parannuskeinon etsimiseen. Lisäksi saamme tietää paljon uutta historiaa mm. vampyyreistä, Bonnien suvusta, metsästäjistä ja maailman ensimmäisestä kuolemattomasta Silaksesta, joka paljastuu tämän kauden ykköspahikseksi. Tapaamme taas Katherinen, jolla on myöskin sormensa pelissä parannuskeinon etsimisessä. Jeremy joutuu Katherinen uhriksi kilpajuoksussa parannuskeinon saamiseksi ja Elena menettää veljensä.
Kauden lopussa sankarimme viettävät lukion valmistujaisia, mutta tuttuun tapaan kaikki eivät selviä hengissä seuraavalle kaudelle. Bonnie tekee voimakkaan loitsun muuttaakseen Silaksen takaisin kiveksi, mutta menettää itse henkensä herättäessään Jeremyn henkiin. Elena tekee vihdoin päätöksensä Salvatoren veljesten kanssa ja kertoo rakastavansa Damonia. Stefan päättää lähteä kaupungista, mutta kohtaakin Silaksen, jonka kivetys raukesi Bonnien kuoltua. Saamme tietää Stefanin olevan todellisuudessa Silaksen kaksoisolento ja Silas lukitsee Stefanin arkkuun ja heittää lukitus arkun järveen.
Elena kohtaa vihaisen Katherinen, joka on päättänyt päästä Elenasta eroon lopullisesti. Taistelun edetessä Elena pakottaa Katherinen nielemään parannuskeinon, jolloin Katherine muuttuu takaisin ihmiseksi.

5. kausi

Alkaa 10.10.2013


next in usa
7x14 - Moonlight on the Bayou
Käsikirjoitus: Caroline Dries & Brett Matthews
Ohjaus: Jeffrey Hunt
Ensi-ilta: pe 26.2.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)


next in usa
7x15 - I Would For You
Käsikirjoitus: Brian Young
Ohjaus: Mike Karasick
Ensi-ilta: pe 4.3.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)next in finland