5. kauden jaksot
Luonut: | Sivua päivitetty viimeksi: 16. heinäkuu, 2014 |

5×01 – I Know What You Did Last Summer

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

COLLEGEAIKOJA – Nautittuaan kesän intohimoisesta suhteestaan Damoniin ja huolehdittuaan, että Jeremy sopeutuu palattuaan kuolleista, Elena on innoissaan muuttaessaan asuntolaan Whitmoren Collegen lähelle uuden huonetoverinsa Carolinen kanssa. Uskoessaan edelleen Bonnien liittyvän heidän seuraansa, Elena ja Caroline ovat ihmeissään, kun opiskelija nimeltä Megan (Hayley Kiyoko) ilmestyy ja ilmoittaa jakavansa huoneen heidän kanssaan. Katherine ilmestyy yllättäen Salvatoren talolle ja anelee Damonia auttamaan häntä nyt, kun hän on ihminen ja haavoittuva vihollistensa edessä. Matt ja Rebekah palaavat vietettyään villin kesän Euroopassa, missä tapasivat mystisen kaunottaren Nadian (Olga Fonda). Elena ei pysty karistamaan tunnetta, että jokin on vialla Stefanin kanssa ja Silas tekee kauhistuttavan paluun kesän päättäjäisbileissä kaupunginaukiolla.

Ohjaus: Lance Anderson
Käsikirjoitus: Caroline Dries
USA:n ensi-ilta: 3.10.2013
Suomen ensi-ilta:

5×02 – True Lies

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

KADONNEITA HENKILÖITÄ – Kertomatta Elenalle, että Stefan on kadoksissa, Damon kääntyy seriffi Forbesin puoleen löytääkseen veljensä. Elena ja Caroline yrittävät selvittää kuka peittelee murhaa kampuksella ja toinen Whitmoren opiskelija Jesse (Kendrick Sampson) antaa Elenalle mielenkiintoisia tietoja professori Wes Maxfieldistä (Rick Cosnett). Samalla, kun Jeremy kamppailee palatakseen vanhaan elämäänsä, hän on edelleen ainut, joka näkee voi puhua Bonnielle, mutta ei onnistu vakuuttamaan tätä, että olisi aika kertoa muille, että Bonnie uhrasi henkensä Jeremyn takia. Saatuaan tietää, että Silas etsii Katherinea, Damon pyytää Mattia ja Jeremyä pitämään tämän piilossa, mutta tilanne karkaa nopeasti käsistä. Lisäksi Nadia käyttää väkivaltaa tehdäkseen selväksi omat tarkoitusperänsä.

Ohjaus: Joshua Butler
Käsikirjoitus: Brian Young
USA:n ensi-ilta: 10.10.2013
Suomen ensi-ilta:

5×03 – Original Sin

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

MENNEISYYDEN SALAISUUKSIA – Kun Elena ja Katherine näkevät samaa unta Stefanista vaarassa ja epätoivoisesti avun tarpeessa, he vakuuttavat Damonin auttamaan heitä löytämään Stefanin. Heidän suunnitelmiaan hankaloittaa kuitenkin mystinen nuori nainen Tessa (Janina Gavankas), joka tuntuu tietävän kaiken Stefanin menneisyydestä. Takaumissa kaukaiseen aikaan ja paikkaan, Tessa paljastaa järkyttäviä salaisuuksia menneisyydestään ja tulevaisuuden suunnitelmistaan. Hänellä on myös häiritsevä viesti Damonille tämän omasta tulevaisuudesta. Silas pakottaa haluttoman apulaisen auttamaan Katherinen etsimisessä, joka johtaa hämmentävään ja hengenvaaralliseen tilanteeseen Mattille. Lisäksi Silas paljastaa syyn siihen miksi on päättänyt löytää Katherinen, ja Damon ja Elena kohtaavat häiritsevän uuden todellisuuden.

Ohjaus: Jesse Warn
Käsikirjoitus: Melinda Hsu Taylor & Rebecca Sonnenshine
USA:n ensi-ilta: 17.10.2013
Suomen ensi-ilta:

5×04 – For Whom The Bell Tolls

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

MUISTOPÄIVÄ – Kun Mystic Fallsin viettää perinteistä Muistopäiväänsä kunnioittaakseen kuolleita, Damon ja Elena yrittävät auttaa Stefania hämmentävien aikojen läpi, tehtävä, joka vie Elenankin omalle tunteelliselle matkalleen. Huolestunut Matt yrittää selvittää syyn mystisiin muistinmenetyksiinsä ja Caroline yrittää tutustua Jesseen paremmin. Jeremy tekee häkellyttävän tunnustuksen, joka iskee Damoniin kovaa. Lisäksi tohtori Maxfield pistää täytäntöön suunnitelman, joka muuttaa kaiken. Tähtenä myös Kat Graham.

Ohjaus: Michael Allowitz
Käsikirjoitus: Brett Matthews ja Elisabeth R. Finch
USA:n ensi-ilta: 24.10.2013
Suomen ensi-ilta:

5×05 – Monster’s Ball

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

KIROTTUJEN PUKUJUHLAT – Kampuksella Elenaa liikuttaa surullinen ja salaileva opiskelija Aaron. Elena Ja Damon osallistuvat Whitmoren Historiallisiin Tanssiaisiin Anne Boleyna ja Henry VIII:nä. Tanssiaisissa Elena jakaa tanssin tohtori Maxfieldin kanssa, jolla on häiritseviä uutisia. Carolinen ilta tanssiaisissa saa hänet onnellisesta särkynytsydämiseksi. Nadia paljastaa yllättävän historiansa Katherinelle ja Damon yrittää tehdä sopimuksen Silaksen kanssa. Silaksen vaatimus, että Damon tekee ajattelemattoman teon, johtaa väkivaltaiseen kohtaamiseen.

Ohjaus: Kellie Cyrus
Käsikirjoitus: Sonny Postiglione
USA:n ensi-ilta: 31.10.2013
Suomen ensi-ilta:

5×06 – Handle with Care

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

TUHOUTUMATON – Silas kertoo mielellään uuden tavoitteensa Damonille ja Elenalle, mutta nämä ovat epäileviä, kun Silas lupaa tehdä yhden tärkeän tehtävän vahtineeksi heidän avustaan. Tessa kertoo itsevarmana Stefanille seuraavasta liikkeestään, mutta huomaa Silaksen huijanneen häntä. Epätoivoinen Katherine huomaa uusia ja yllättäviä seurauksia ihmisyydestään ja huomaa tarvitsevansa uuden asuinpaikan. Vastineeksi paikasta asuntolassa, hän tarjoutuu näyttämään Carolinelle, kuinka saada vastauksia tohtori Maxfieldiltä. Bonnie on liikuttunut Jeremyn vanvuudesta ja vakaumuksesta pysyä tämän rinnalla. Damon ällistyy saadessaan tietää Tessan suunnitelman salaisuuden.

Ohjaus: Jeffrey Hunt
Käsikirjoitus: Caroline Dries & Holly Brix
USA:n ensi-ilta: 7.11.2013
Suomen ensi-ilta:

5×07 – Death and Maiden

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

KAKSOISOLENTOJEN VOIMA – Kun Elena ja Damon yrittävät selittää Amaran tilannetta Stefanille, tohtori Wes antaa Katherinelle häiritseviä uutisia. Nadia ilmestyy Carolinen asuntolaan etsimään Katherinea. Amaran kanssa käysyn yllättävän keskustelun jälkeen, Jeremy ja Bonnie saavat toivon pilkahduksen. Silas pettää lupauksensa, jolloin Damon kääntyy Tessan puoleen etsiessään apua uuteen suunnitelmaansa ja Stefan tekee sydäntäsärkevän paljastuksen Damonille ja Elenalle.

Ohjaus: Leslie Libman
Käsikirjoitus: Rebecca Sonnenshine
USA:n ensi-ilta: 14.11.2013
Suomen ensi-ilta:

5×08 – Dead Man on Campus

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

JUHLAT OVAT OHI – Whitmore Collegessa Elena ja Caroline päättävät, että on aika järjestää suuret juhlat, mutta heidän suunnitelmansa keskeytyvät, kun Jesse tarvitsee äkillisesti Carolinen apua. Elenan pyynnöstä Damon keksii toimivan keinon saada Wes vastaamaan hänen kysymyksiinsä. Juhlissa Elena huomaa, että hänellä ja Aaronilla on paljon yhteistä, ja Caroline on yhä enemmän huolissaan Jessestä. Toisaalla Katherine tekee Mattille palveluksen ja onnistuu tavoittamaan Stefanin, joka kamppailee edelleen kesän tapahtumien kanssa. Bonnie tekee parhaansa selvitäkseen uuden todellisuutensa kanssa ja Damon tekee kauhistuttavan löydön salaseurasta.

Ohjaus: Rob Hardy
Käsikirjoitus: Brian Young & Neil Reynolds
USA:n ensi-ilta: 21.11.2013
Suomen ensi-ilta:

5×09 – The Cell

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

TAKAUMIA SYNKKÄÄN AIKAAN DAMONIN ELÄMÄSSÄ – Stefan tarjoaa edelleen tukea Katherinelle yrittäessään salata samalla oman tuskansa, kunnes Caroline ilmestyy yllättävän terapiakeinon kanssa. Yritettyään tehdä sovintoa Carolinen kanssa, Elena huolestuu Damonista niin paljon, että hakee apua Aaronilta. Myöhemmin, kun Damon kertoo Elenalle kamalista kokemuksistaan menneisyydessään, jotka on pitänyt salassa vuosikymmeniä, Elena kertoo huolestuttavia tietoja, jotka sai tietää juuri omasta perheestään. Aaron päättää toimia epätoivoisesti tohtori Wesin kanssa käydyn keskustelun jälkeen.

Ohjaus: Chris Grismer
Käsikirjoitus: Melinda Hsu Taylor
USA:n ensi-ilta: 05.12.2013
Suomen ensi-ilta:

5×10 – Fifty Shades of Grayson

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

DAMONIN MENNEISYYS PALAA KUMMITTELEMAAN – Damon tajuaa Elenan olevan vaarassa ja värvää Stefanin avukseen löytääkseen Elenan. Veljekset vierailevat Aaronin luona ja Damon jätkyttää Stenia kertomalla tietonsa Aaronin perheestä. Yrityksenään pysäyttää Damon, tohtori Wea ottaa käyttöön salaisen aseensa pakottaen Damonin kohtaamaan menneisyytensä, jonka luuli olevan ikuisesti poissa, kuten myös seuraukset hänen vuosikymmeniä suunnitellusta kostostaan. Elena kauhistuu tohtori Wesin tunnustuksesta koskien Whitmoren Collegen synkkää menneisyyttä ja tohtorin omia tavoitteita. Epätoivoinen Katherine kääntyy Mattin puoleen saadakseen apua, kunnes hän tajuaa, että Nadia saattaa olla ratkaisu hänen ongelmiinsa.

Ohjaus: Kellie Cyrus
Käsikirjoitus: Caroline Dries
USA:n ensi-ilta:
Suomen ensi-ilta:

5×11 – 500 Years of Solitude

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

100. JAKSO: TAKAUMIA KATHERINEN AIEMPAAN ELÄMÄÄN – Uuden kriisin edessä Katherine muistaa traumaattisen yön vuonna 1490, kun hän synnytti tyttärensä, joka vietiin häneltä välittömästi. Stefan kertoo Elenalle, Carolinelle ja Bonnielle, etät Katherinen terveys on kääntynyt huonompaan suuntaan, samalla kun Damon, Matt ja Jeremy keskustelevat joistain Katherinen kuuluisimmista hetkistä. Nadia keksii pelottavan suunnitelman suojellakseen äitiään ja Stefan ja Elena joutuvat auttamaan häntä. Caroline on häpeissään, kun muistaa unohtaneensa kertoa Elenalle viimeisimmät juorut, ja päätyy pian itsekin tekemään jotain skandaalimaista. Lisäksi Elena ja Katherine jakavat yllättävän hetken.

Ohjaus: Chric Grismer
Käsikirjoitus: Julie Plec & Caroline Dries
USA:n ensi-ilta: 23.01.2014
Suomen ensi-ilta:

5×12 – The Devil Inside

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

HYVYYDEN ETSINTÄÄ – Kun Enzo tuo Damonin katkeraan nykyisyyteen ja vaatii, että he kostavat yhdessä, Damon yrittää tehdä kunniakkaan teon. Nadian kanssa käydyn vaivaantuneen ja hämmentävän keskustelun jälkeen Matt päättää järjestää juhlat, joissa Caroline tekee ällistyttävän paljastuksen Elenalle ja joutuu sitten kohtaamaan tekojensa seuraukset Tylerin ja Stefanin kanssa. Aaron yrittää parhaansa korvatakseen perheensä teot ja aloittaakseen oman uuden elämän. Lisäksi Elena löytää itsensä henkeä uhkaavasta tilanteesta, jossa hänellä on vain minuutteja aikaa löytää keino pelastaa itsensä.

Ohjaus: Kellie Cyrus
Käsikirjoitus: Brett Matthews & Sonny Postiglione
USA:n ensi-ilta: 30.01.2014
Suomen ensi-ilta:

5×13 – Total Eclipse of the Heart

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

TERVETULOA KATKERIIN TANSSIAISIIN – Toivoen auttavansa kaikkia pääsemään yli viimeaikaisista traumaattisista tapahtumista, Caroline vakuuttaa Elenan ja Bonnien osallistumaan Whitmore Collegen ”Katkeriin tanssiaisiin” sydämensä särkeneille opiskelijoille. Bonnie on kiinnostunut toisesta opiskelijasta Livistä (Penelope Mitchell), joka näyttää olevan sekaantunut taikuuteen. Tyler alkaa huolestua Mattin suhteesta Nadiaan. Huolestuttavan löydöksen jälkeen, Stefan käy turhaannuttavan keskustelun Damonin ja Enzon kanssa. Tohtori Wes kamppailee jatkaakseen tutkimustaan uuden hyväntekijän Sloanin (Caitlin McHugh) avulla. Kostoaan edelleen hautovat Damon ja Enzo turvautuvat väkivaltaan vakuuttaakseen Bonnien ja Jeremyn auttamaan heitä, mutta heidän suunnitelmansa saa yllättävän ja karmean käänteen.

Ohjaus: Darren Genet
Käsikirjoitus: Rebecca Sonnenshine & Holly Brix
USA:n ensi-ilta: 06.02.2014
Suomen ensi-ilta:

5×14 – No Exit

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

HYVIÄ UUTISIA, HUONOJA UUTISIA – Kun Damonin käytös etenee tuhoavasta hengenvaaralliseksi, Stefan alkaa katua heidän viimeisintä keskusteluaan ja päättää etsiä Damonin ja puuttua asiaan. Elena päättää liittyä seuraan omista syistään. Tohtori Wes palkkaa kulkijat asettamaan ansan, joka koettelee jälleen Damonin ystävyyttä Enzon kanssa. Keskusteltuaan vakavasti Nadan kanssa, Matt värvää Carolinen ja Tylerin suojelemaan Elenaa ja tilanne etenee väkivaltaiseen kohtaamiseen. Myöhemmin Carolinen yrittäessä lohduttaa lannistunutta Carolinea, heidän keskustelunsa johtaa karmaisevaan havaintoon.

Ohjaus: Michael Allowitz
Käsikirjoitus: Brian Young
USA:n ensi-ilta: 27.02.2014
Suomen ensi-ilta:

5×15 – Gone Girl

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

TAKAUMIA NADIASTA ETSIMÄSSÄ KATHERINEA – Kun Nadia muistelee vuosisatoja kestänyttä äitinsä etsintää, Stefan, Caroline ja Matt keksivät epätoivoisen uuden suunnitelman pelastaakseen Elenan hengen. Bonnie ja Jeremy joutuvat hakemaan Liviltä apua toisen kerran. Damon huijaa Tylerin ikävään kohtaamiseen ja lähtee sitten kostamaan tohtori Wesille. Caroline ja Tyler pääseväät uuteen yhteisymmärrykseen. Lisäksi Bonnie saa tietää hirvittävän salaisuuden, joka uhkaa kaikkien hänen ystäviensä henkeä.

Ohjaus: Lance Anderson
Käsikirjoitus: Melinda Hsu Taylor
USA:n ensi-ilta: 26.03.2014
Suomen ensi-ilta:

5×16 – While You Were Sleeping

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

TAPPAJAVIRUS – Kun Stefan yrittää selittää viimeisimpiä tapahtumia erittäin sairaalle Elenalle, tämä soittaa vaistomaisesti Damonille. Samaan aikaan Damon yrittää keksiä miten tunnustaa tekonsa Elenalle. Käydessään läpi tohtori Wesin tiedostoja, Caroline löytää pelottavan salaisuuden ja yllättyy, kun Enzo ilmestyy väittäen omaavansa ratkaisun, jota kaikki etsivät. Enzon vaatimuksesta Caroline pyytää Stefanilta tapaamista mystisessä paikassa, jossa heidän seuraansa liittyvät joukko Matkustajia, mukaanlukien Sloan, joka paljastaa tietoja kaksoisolentojen tärkeydestä. Kevätloman ajaksi suurimmaksi osaksi autioituneessa Whitmore Collegessa Elena törmää Lukeen, opiskelijaan joka tuntuu tuntevan Elenan, vaikkei Elenalla ole mitään muistikuvaa tämän tapaamisesta. Jouduttuaan hiljattain poikaystävänsä jättämäksi, Luke ehdottaa Elenalle, että nämä viettäisivät kevätloman hankkiutumalla humalaan. mutta Elena lähettää hänet tiehensä kiireelliselle tehtävälle etsimään Bonnien ja uuden noidan Livin. Damon kertoo vihdoin Elenalle totuuden viiaikaisista teoistaan ja he päätyvään uuteen ymmärrykseen heidän suhteestaan.

Ohjaus: Pascal Verschooris
Käsikirjoitus: Caroline Dries
USA:n ensi-ilta: 20.03.2014
Suomen ensi-ilta:

5×17 – Rescue Me

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

MARKOS SAAPUU KAUPUNKIIN – Estääkseen Sloania ja Matkustajia satuttamasta Stefania, Caroline ja Enzo suostuvat lähtemään matkalle Atlantaan etsimään uutta kaksoisolentoa. Caroline yllättyy, kun Enzo avautuu menneisyydestään. Damon ja Elena viettävät kiusallisen iltapäivän Jeremyn vanhempaintapaamisessa, missä he kuulevat huonoja uutisia Jeremyn käytöksestä koulussa. Jälkikäteen Damon kertoo vastahakoisesti Elenalle järjyttäviä uutisia Jeremyn yksityiselämästä. Bonniella on yllättäv kohtaaminen Luken kanssa ja hän saa tietää lisää Luken perheen historiasta. Liv kertoo Jeremylle huhut Matkustajien seuraavista liikkeistä ja näyttää omat vakuuttavat voimansa. Jeremy tekee yllättävän sopimuksen Livin kanssa ja tekee sitten päätöksen, joka särkee Elenan sydämen. Stefan ja Caroline jakavat erityisen ystävyyden hetken. Lisäksi hirvittävä tapahtumien käänne Matkustajien leirissä johtaa heidän mystisen johtajansa, Markosin, ilmaantumiseen.

Ohjaus: Leslie Libman
Käsikirjoitus: Brett Matthews & Neil Reynolds
USA:n ensi-ilta: 27.03.2014
Suomen ensi-ilta:

5×18 – Resident Evil

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

PAUL WESLEY TEKEE DEBUUTIN OHJAAJANA – Sekä Stefan, että Elena näkevät yllättäen hermostuttavia unia vaihtoehtoisesta elämästä, joka heillä olisi voinut olla yhdessä. Bonniellä on häiritsevä kohtaaminen mummin kanssa, joka varoittaa Bonnieta pelottavista muutoksista Toisella puolella. Enzo antaa Damonille ei-kaivattuja ihmissuhdeneuvoja ja myöntää sitten etsivänsä naista, jota rakasti vuosikausia sitten ollessaan Augustinen vankina. Liv värvää Mattin, Jeremyn ja Tylerin avuksi etsimään Matkustajia ja estämään heitä valtaamasta Mystic Fallsia. Bonnie on loukkaantunut ja vihainen, kun kuulee Jeremyn työskentelevän Livin kanssa hänen selkänsä takana. Luke ilmestyy Salvatoren talolle ja kertoo mitä tietää Markosista ja Matkustajista Damonille, Elenalle ja Enzolle. Mattilla on kauhistuttava kohtaaminen Toisen puolen asukkien kanssa. Lisäksi, kun Damon löytää Markosin, hän on sekä helpottunut, että huolissaan asioista, joita Markos kertoo hänelle.

Ohjaus: Paul Wesley
Käsikirjoitus: Brian Young & Caroline Dries
USA:n ensi-ilta: 17.04.2014
Suomen ensi-ilta:

5×19 – Man On Fire

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

TAKAUMIA 1960-LUVULLE – Stefan yrittää saada Elenan ajatukset muualle Damonista ja Bonnie yrittää olla realistinen toisen puolen muutosten suhteen, jotka vaikuttavat hänen olemassaoloonsa ankkurina. Damon vaatii kulkijoiden veistä itselleen pakottaen Jeremyn myöntämään, että veitsi on kadonnut. 1960-luvun takaumien kautta Enzo paljastaa Elenalle, Stefanille ja Bonnielle mitä hänen kadonneelle rakkaalleen Maggielle tapahtui, ja vastahakoisen Livin ja Luken avulla asiat saavat ikävän käänteen. Damon puuttuu tilanteeseen rauhoittaakseen Enzon, mutta tilanne johtaa Enzon epätoivoiseen päätökseen, joka päättyy väkivaltaiseen kohtaamiseen Stefanin kanssa. Lisäksi Markos värvää Sloanin avukseen rituaaliin, jonka tarkoitus on murtaa kulkijoiden kirous. Tyler pakotetaan vaaralliseen osaan rituaalia ja hän joutuu todistamaan kulkijoiden uskomatonta valtaa.

Ohjaus: Michael Allowitz
Käsikirjoitus: Melinda Hsu Taylor & Matthew D’Ambrosio
USA:n ensi-ilta: 24.04.2014
Suomen ensi-ilta:

5×20 – What Lies Beneath

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

MÖKKI METSÄSSÄ – Kun Tyler ilmaantuu Salvatorien talolle mukanaan uutisia siitä, että Markosin suunnitelma murtaa noitien kirous saattaa Stefanin ja Elenan välittömään vaaraan, Damon ehdottaa että he piiloutuvat Carolinen isän omistamaan syrjäiseen mökkiin. Mökillä Carolinelle käy selväksi, että Stefan ja Elena salaavat jotain, joten Damon keksii pelin, jonka tarkoituksena on paljastaa totuus. Mäkissä oleileva aave käyttää väkivaltaa ja tulta tullaakseen huomatuksi. Matt ottaa vastuun Tylerin suunnitelmasta saada tietoja yhdeltä kulkijoista ja Bonnie jatkaa totuuden salaamista Jeremyltä mumminsa varoituksista huolimatta.

Ohjaus: Joshua Butler
Käsikirjoitus: Elisabeth R. Finch & Holly Brix
USA:n ensi-ilta: 01.05.2014
Suomen ensi-ilta:

5×21 – Promised Land

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

KUOLEMAA PAETESSA – Kun Stefan ja Elena pakenevat Markosilta, he huomaavat olevansa hylättyinä syrjäiseen paikkaan. Stefan ryhtyy filosofiseksi Elenan suhteesta Damoniin. Kaksoisolentojen suojelun epäonnistuttua Liv ja Luke keksivät vaarallisen uuden idean. Damon värvää Mattin ja Jeremyn apuun tehdäkseen ansan Markosille, jolla on oma järkyttävä yllätyksensä. Bonnie myöntää viimein Carolinelle, että on salannut totuuden toisesta puolesta kaikilta. Kun Bonnie etsii epöätoivoisesti keinoa pysäyttää Markos, Caroline joutuu todistamaan uskomatonta väkivaltaa yhdeltä kulkijoista.

Ohjaus: Michael Allowitz
Käsikirjoitus: Rebecca Sonnenshine
USA:n ensi-ilta: 08.05.2014
Suomen ensi-ilta:

5×22 – Home

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

RÄJÄHTÄVÄ PÄÄTÖSJAKSO – Yllättävän tapahtuman murtamana Damon keskittyy pitämään itsensä kasassa patistaen samalla Bonnielta kovimmin kuin koskaan etsimään keinoa toisen puolen katoamisen estämiseksi. Elena ottaa ohjat omiin käsiinsä ja vaatii Liviä ja Lukea auttamaan, mutta Liv kieltäytyy auttamasta kunnes Caroline tarjoaa hänelle henkilökohtaista motivaatiota. Seriffi Forbes kauhistuu, kun Markos käyttää väkivaltaa Tyler/Juliania kohtaan todistaakseen, että Mystic Falls on nyt kulkijoiden vallassa. Seriffi Forbesilta saadun uuden tiedon valossa Damon keksii vaarallisen suunnitelman, joka tukeutuu Jeremyn ja Mattin sekunnin tarkkaan ajoitukseen. Livin huolimaton huomautus Stefanista saa Carolinessa aikaan yllävän tunteellisen vastauksen. Toisen puolen olosuhteiden huonontuessa Bonnie käyttää tilaisuuden tasoittaa vanhoja tilejä. Damonin suunnitelma aiheuttaa massiivisen räjähdyksen Mystic Fallsissa jättäen jälkeensä sankaruutta, uhrauksia, helpottuneisuutta ja epätoivoa.

Ohjaus: Chris Grismer
Käsikirjoitus: Caroline Dries & Brian Young
USA:n ensi-ilta: 15.05.2014
Suomen ensi-ilta:


next in usa
7x14 - Moonlight on the Bayou
Käsikirjoitus: Caroline Dries & Brett Matthews
Ohjaus: Jeffrey Hunt
Ensi-ilta: pe 26.2.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)


next in usa
7x15 - I Would For You
Käsikirjoitus: Brian Young
Ohjaus: Mike Karasick
Ensi-ilta: pe 4.3.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)next in finland