4. kauden jaksot
Luonut: | Sivua päivitetty viimeksi: 10. heinäkuu, 2013 |

4×01 – Growing Pains

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

ELENAN PAHIN PAINAJAINEN — Elena herää onnettomuuden jälkeisenä aamuna huomatakseen, että asia, jota hän eniten kammosi, on käynyt toteen – hän kuoli vampyyrinverta suonissaan ja joutuu nyt käymään läpi kamalan muutoksen tullakseen vampyyriksi… tai kohdata varma kuolema. Stefan lupaa Elenalle, että hän ja Bonnie selvittävät kaikki mahdolliset ulospääsyn keinot, mutta Damon on raivoissaan veljelleen tämän annettua Elenan kuolla ensi sijaisestikin. Bonnie maksaa kauhean hinnan yrittäessään muokata Elenan kohtaloa, samalla kun Damon purkaa raivonsa ja turhautumisensa Mattiin. Harvinaisessa empatian hetkessään Rebekah on syvästi liikuttunut Stefanin ja Elenan omistautumisesta toisilleen. Lopuksi pastori Young ja kaupunginneuvoston jäsenet alkavat koota vampyyrejä ja heidän tukijoitaan, mikä johtaa odottamattomaan tragediaan.

Ohjaus: Chris Grismer
Käsikirjoitus: Caroline Dries
Yhdysvaltain ensi-ilta: 11.10.2012
Suomen ensi-ilta:

4×02 – Memorial

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

UUSI VAARA TULEE KAUPUNKIIN — Elena yrittää sopeutua äärimmäisiin ylä- ja alamäkiin, jotka ovat osa vampyyriksi tulemista, ja Stefan ja Damon melkein antavat nyrkkien puhua riidellessään siitä, mikä Elenalle on parhaaksi. Damon päättää auttaa Elenaa omalla tavallaan ja pyytää tätä olemaan kertomatta Stefanille. Muukalainen Connor Jordan saapuu kaupunkiin ja alkaa kuulustella sheriffi Forbesia ja pormestari Lockwoodia. Connorin teot nopeasti vakuuttavat Stefanin siitä, että he ovat tekemisissä vaarallisen vampyyrinmetsästäjän kanssa. Jeremy ja Matt yllättyksekseen huomatessaan tytön jonka ennen tunsivat, Aprilin, palanneen kaupunkiin ja ilmoittautuvan Mystic Fallsin lukioon. Kaupungin kokoontumisessa Elena lähes menettää kontrollin, kunnes Caroline astuu auttamaan häntä. Lopuksi Damon uskoutuu tunteistaan odottamattomalle ystävälle.

Ohjaus: Rob Hardy
Käsikirjoitus: Jose Molina & Julie Plec
Yhdysvaltain ensi-ilta: 18.10.2012
Suomen ensi-ilta:

4×03 – The Rager

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

SYNTYNYT OLLAKSEEN VAPAA — Connor jatkaa tutkimuksiaan Mystic Fallsin salaisuuksien paljastamiseksi ja yrittää vakuuttaa Jeremyn työskentelemään kanssaa. Tohtori Fellin avulla Damon ja Klaus kuulustelevat Connoria, mutta yhteenotto saa tappavan käänteen. Yrittäessään pitää uuden elämänsä mahdollisimman normaalina, Elena aikoo päättäväisesti jatkaa viimeistä vuottaan Mystic Falls High’ssa Mattin ja Carolinen tuella. Rebekahin saapuminen kouluun vaikeuttaa Elenan vihanhallintaa, mutta hän huomaa, että yhteenotto Rebekahin kanssa voi olla hyvin vaarallinen. Myöhemmin Rebekah tajuaa, kuinka yksin on, ja lähestyy Apriliä. Stefan vie Elenan jännittävälle moottoripyöräretkelle näyttääkseen hänelle, että elämä voi yhä olla hauskaa. Tyler saa yllätysvisiitin Hayleyltä, ihmissudelta, joka auttoi häntä katkaisemaan uskollisuussiteen Klausiin. Huolestuneena Elenasta ja omista tunteistaan, Stefan kääntyy sympaattisen Carolinen puoleen neuvojen perässä.

Ohjaus: Lance Anderson
Käsikirjoitus: Brian Young
Yhdysvaltain ensi-ilta: 25.10.2012
Suomen ensi-ilta:

4×04 – The Five

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

YLIOPISTOBILEET JA TAKAUMA 1100-LUVUN ITALIAAN — Damon lähtee Elenan ja Bonnien kanssa Whitmore Collegeen, jossa professori Shane on ruvennut opettamaan Bonnien edesmenneen isoäidin okkultististen (mystiikka, taikuus, uskomukset, jne.) tutkimusten tunteja. Yliopiston naamiaisjuhlissa Damon käyttää hyödykseen villejä tapahtumia antaakseen Elenalle oppitunnin uhrin valitsemisessa. Rebekahin yrityksestä ostaa Mattin anteeksianto ei tule mitään, mutta Rebekahia kiehtoo odottamattomat uutiset Klausilta. Kun Stefan kuulustelee Klausia Connorin motiiveista, Klaus paljastaa kaukaisen kohtaamisen vahvojen vampyyrinmetsästäjien kanssa, mutta Rebekah on se, joka järkyttää Stefanin tiedoillaan.

Ohjaus: Joshua Butler
Käsikirjoitus: Brett Matthews & Rebecca Sonnenshine
Yhdysvaltain ensi-ilta: 1.11.2012
Suomen ensi-ilta:

4×05 – The Killer

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

METSÄSTÄJÄN MERKKI — Stefan ja Klaus muodostavat epävakaan liittolaisuuden yrittäekseen hallita sitä vaaraa, jonka Connor on vapauttanut kaupunkiin. Kun Connor ottaa Jeremyn ja Aprilin panttivangeikseen Grillissä, Stefan ja Damon kiistelevät parhaasta toimintatavasta, ja Elena jää taas veljesten väliin. Tilanne muuttuu nopeasti väkivaltaiseksi, kun Klaus lähettää yhden hybrideistään, Deanin, vastustamaan Connoria. Caroline yllättyy löytäessään Hayleyn Lockwoodin kartanosta. Samalla professori Shane työskentelee Bonnien kanssa auttaakseen tätä pääsemään yli pelostaan ja syyllisyydestään.

Ohjaus: Chris Grismer
Käsikirjoitus: Michael Narducci
Yhdysvaltain ensi-ilta: 8.11.2012
Suomen ensi-ilta:

4×06 – We All Go A Little Mad Sometimes

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

ELENAN UUSI PAINAJAINEN – Kamalat hallusinaatiot jättävät Elenan järkyttyneeksi ja hämmentyneeksi, johtaen hänet tekemään vaarallisen virheen. Annettuaan Stefanille häiritseviä uutisia Elenasta, Klaus ottaa ohjat omiin käsiinsä. Professori Shane paljastaa tarinan muinaisesta noituudesta Damonille ja Bonnielle. Klausin ja Stefanin avulla Jeremy aloittaa uuden luvun elämästään. Elena tekee kivuliaan tunnustuksen Stefanille, ja Matt antaa Damonille hätkähdyttävää uutta infoa professori Shanesta.

Ohjaus: Wendy Stanzler
Käsikirjoitus: Evan Bleiweiss & Julie Plec
Yhdysvaltain ensi-ilta: 15.11.2012
Suomen ensi-ilta:

4×07 – My Brother’s Keeper

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

MISS MYSTIC FALLS -KILPAILU — Caroline tekee parhaansa ollakseen Stefanin ja Elenan tukena vaikeana aikana. Damon yrittää vakuuttaa Stefanin avukseen professori Shanen motiivien paljastamisessa, mutta Stefan pysyy yhteisessä suunnitelmassaan Klausin kanssa. Vuotuisessa Miss Mystic Falls -kilpailussa Elena ja Caroline neuvovat Aprilia pukeutumisessa, kun Tyler ja Hayley työstävät yhdessä salaista projektia, ja Damon kohtaa professori Shanen epäilyistään. Hälyttyneenä todentuntuisista painajaisistaan Jeremy kääntyy Mattin puoleen avuntarpeessa, mutta tilanne paisuu nopeammin kuin kukaan odottikaan. Olympia-kultamitalisti Gabrielle Douglas esiintyy jaksossa.

Ohjaus: Jeffrey Hunt
Käsikirjoitus: Caroline Dries & Elisabeth R. Finch
Yhdysvaltain ensi-ilta: 29.11.2012
Suomen ensi-ilta:

4×08 – We’ll Always Have Bourbon Street

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

TAKAUMA NEW ORLEANSIIN 1942 – Kun Stefan kertoo Damonille epäilyksensä Elenasta, Damonilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin auttaa Stefania tutkimuksissa. Etsiessään vastauksia Damon ja Stefan vierailevat nykyajan New Orleansissa nähdäkseen voisivatko löytää jonkun, joka muistaa heidän viimeaikaisen vierailunsa tapahtumia 1942, mukaanlukien Damonin ensitinen rakastajatar Charlotte. Elena, Caroline ja Bonnie viettävät tyttöjen iltaa Salvatorejen ollessa pois kaupungista ja tunteet käyvät kuumina, kun Elena kertoo järkyttäviä uutisia. Hayleyn painostuksesta Tyler kohtaa yhden Klausin hybredeistä, Kimberlyn, ja tilanne muuttuu pian väkivaltaiseksi. Lisäksi Damon joutuu sydäntäsärkevän pakkovalinnan eteen.

Ohjaus: Jesse Warn
Käsikirjoitus: Charlie Charbonneau & Jose Molina
Yhdysvaltain ensi-ilta: 6.12.2012
Suomen ensi-ilta:

4×09 – O Come, All Ye Faithful

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

TALVEN IHMEMAA MYSTIC FALLSISSA — Kun Talven ihmemaa -teemainen juhla täyttää Mystic Fallsin kadut, Stefan ja Caroline löytävät itsensä ristiriidassa Tylerin kanssa, koskien tämän suunnitelmia Klausin ja tämän hybridien päänmenoksi. Kun Caroline ehdottaa ratkaisua heidän ongelmaansa, Hayley keksii dramaattisen keinon ilmaista, ettei hän ole siinä mukana. Myöhemmin Klaus tekee löydön, joka johtaa kaaokseen ja väkivaltaan. Samalla Elena ja Damon vetäytyvät Gilbertien järvitalolle auttaakseen Jeremyä voittamaan vaarallisia sisäisiä demoneitaan, apunaan Bonnie ja professori Shane, joka paljastaa palan muinaista historiaa, joka jättää heidät kaikki sanattomiksi.

Ohjaus: Pascal Verschooris
Käsikirjoitus: Michael J. Cinquemani & Julie Plec
Yhdysvaltain ensi-ilta: 13.12.2012
Suomen ensi-ilta:

4×10 – After School Special

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

REBEKAH ON PALANNUT KOSTAMAAN — Ilmestyen yllättäen Mystic Fallsin lukioon, Rebekah ei tuhlaa aikaa koettaessaan pakottaa Stefania, Elenaa ja Carolinea vastaamaan kysymyksiin parannuskeinon etsinnästä, mikä johtaa jymypaljastukseen Elenalta. Kun Bonnien isä, Rudy Owens, hyväksyy roolin väliaikaisena pormestarina, hän asettaa ensisijaiseksi tehtäväkseen suojella tytärtään, joka ei ole alkuunkaan tyytyväinen rooliin, jonka hänen isänsä yllättäen haluaa täyttää. Professori Shane jatkaa Bonnien rohkaisemista kykyihinsä uskomiseen, mutta löytää itsensä pian vaarasta, kun paljastaa liikaa tietoa väärälle henkilölle. Caroline tekee parhaansa lohduttaakseen Tyleria väkivaltaisen selkkauksen jälkeen. Samaan aikaan järvitalolla Damon ja Matt kouluttavat Jeremyä, yrittäen tehdä hänestä paremman metsästäjän, mutta Klaus on kärsimätön heidän edistyksensä suhteen ja puuttuu asioihin nopeuttaakseen prosessia.

Ohjaus: David Von Ancken
Käsikirjoitus: Brett Matthews
Yhdysvaltain ensi-ilta: 17.1.2013
Suomen ensi-ilta:

4×11 – Catch Me If You Can

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

UUSI VAARA – Jeremy on raivoissaan, kun Klaus yrittää hallita häntä pistämällä Mattin hengen vaaraan. Damon valmentaa Jeremyä tämän valmistautuessa hoitelemaan Klausin uudet vampyyrit, mutta he saavat selville, että Kol on ehtinyt heidän edelleen. Kol tekee selväksi, ettei anna minkään estää yrittäessään vakuuttaa muut lopettamaan parannuskeinon etsinnän. Uutta kumppania etsiessään Rebekah muistuttaa Stefanille, että he olivat ennen läheisiä ystäviä. Kun sheriffi Forbes ja pormestari Hopkins kuulustelevat Shanea tämän osallisuudesta Valtuuston kuolemaan, Bonnie esittää myös omia kysymyksiään ja Shanen vastaukset sysäävät Bonnien tämän voimien äärirajoille. Elena neuvttelee Klausin kanssa pitääkseen Jeremyn turvassa, mutta kun vaara uhkaa yllättäen yllättävästä lähteestä, Elena tekee oman uhrarohkean suunnitelmansa Jeremyä varten.

Ohjaus: John Dahl
Käsikirjoitus: Brian Young & Michael Narducci
Yhdysvaltain ensi-ilta: 24.1.2013
Suomen ensi-ilta:

4×12 – A View To Kill

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

VAARALLISTA YHTEISTYÖTÄ – Kun Rebekah torjuu Klausin pyynnöt pysäyttää Kol ja suojella Jeremyä, Klaus kääntyy Stefanin puoleen saadakseen apua. Vihaisen yhteenottonsa jälkeen isänsä pormestari Hopkinsin kanssa tavasta hoitaa kaupungin väkivaltaisuuksia, Bonniella on pelottava kohtaaminen Kolin kanssa, jota seuraa yllättävä vieras. Klaus mutkistaa edelleen Stefanin ja Damonin mutkikkaita välejä paljastaessaan hieman Stefanin yksityiselämästä ja yllättää sitten Damonin pyytämällä neuvoa. Elena kertoo Stefanille vaarallisesta suunnitelmastaan suojella Jeremyä, jättäen tämän vaikeaan tilanteeseen. Kun lukion 1980-luvun tanssiaiset perutaan pormestari Hopkingin toimesta, Stefan löytää hurmaavan tavan korvata sen pettyneelle Rebekahille.

Ohjaus: Brad Turner
Käsikirjoitus: Rebecca Sonnenshine
Yhdysvaltain ensi-ilta: 31.1.2013
Suomen ensi-ilta:

4×13 – Into the Wild

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

MYSTINEN SAARI – Shane johtaa seikkailijamme syrjäiselle saarelle Nova Scotian rannikolla, jossa uskoo parannuskeinon olevan piilotettuna. Tutkiessaan saaren maastoa, Rebekah ja Elena jatkavat kinasteluaan, Stefan tekee parhaansa säilyttääkseen rauhan ja Damon syyttää Shanea ansaan johdattamisesta. Bonnie ja Jeremy yrittävät selvittää viestiä Metsästäjän Merkissä, Shanen paljastaessa samalla lisää Silaksen ja Qetsiyah-noidan legendasta oman menneisyytensä ohella. Mystic Fallsissa Tyler kohtaa Klausin ja Caroline joutuu siitä seuraavan väkivaltaisuuden uhriksi.

Ohjaus: Michael Allowitz
Käsikirjoitus: Caroline Dries
Yhdysvaltain ensi-ilta: 7.2.2013
Suomen ensi-ilta:

4×14 – Down the Rabbit Hole

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

CHARLIE BEWLEY TWILIGHTISTA VIERAILEVANA TÄHTENÄ YHTENÄ VIIDESTÄ METSÄSTÄJÄSTÄ – Saarella Damonilla on ilkeä kohtaaminen Vaughn-nimisen metsästäjän kanssa ja hän tajuaa tämän olevan yksi Viidestä. Stefan tunnustaa Elenalle todelliset tunteensa mahdollisuudesta muuttua taas ihmiseksi. Kun ilmiömäinen uusia palnen tietoa parannuskeinosta paljastuu, se muuttaa panoksia kaikille. Jeremy auttaa Bonnieta tunnistamaan todellisuuden ja harhan toisistaan, ja Shanea lohduttaa nainen menneisyydestä, Caitlin. Mystic Fallsissa Caroline ja Tyler huomaavat, että heidän yrityksensä kääntää Metsästäjän miekan koodia ilman Klausin apua on tuhoontuomittu. Klausilla on omat syynsä palapelin ratkaisemiseen.

Ohjaus: Chris Grismer
Käsikirjoitus: Jose Molina
Yhdysvaltain ensi-ilta: 14.2.2013
Suomen ensi-ilta:

4×15 – Stand by Me

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

KAMALA TOTUUS – Kun Stefan palaa Mystic Fallsiin Elenan ja Jeremn kanssa, Caroline on välittömästi huolissaan Elenan mielentilasta. Stefan hakee apua tohtori Felliltä ja Mattilta. Saarella Damon kertoo Rebekahille uutisia ja yllättyy tämän reaktiosta. Yhdessä Damon ja Rebekah löytävät yllättävää tietoa Vaughnin lähimenneisyydestä. Kaikki kauhistuvat, kun Bonnie paljastaa loput Shanen suunnitelmasta. Lisäksi Damonin tehtyä parhaansa auttaakseen Elenaa, Elena kehittää oman suunnitelmansa.

Ohjaus: Lance Anderson
Käsikirjoitus: Julie Plec
Yhdysvaltain ensi-ilta: 21.2.2013
Suomen ensi-ilta:

4×16 – Bring It On

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

UUSI NORMAALI — Elenan uusi elämäntapa saa kaikki huolestumaan, johtaen Stefanin ja Damonin päätökseen siitä, että paluu normaaliin koulurutiiniin olisi parasta hänelle. Caroline on positiivisesti yllättynyt, kun Elena päättää liittyä taas cheerleading-joukkueeseen, mutta hänen ilonsa muuttuu järkytykseksi, kun Elenan käytös paljastuu vaaralliseksi. Luovuttamatta parannuskeinon etsinnän suhteen, Damon ja Rebekah työskentelevät yhdessä, kunnes Damonin ei-tahdottu neuvo yllättää Rebekahin. Klaus yrittää käyttää Hayleytä saadakseen tietoa, jonka peressä on, ja tekee kiintoisan löydön prosessinsa aikana. Samalla tylsistynyt Elena järjestää villit juhlat ja päätyy rumaan tappeluun.

Ohjaus: Jesse Warn
Käsikirjoitus: Elisabeth R. Finch & Michael Narducci
Yhdysvaltain ensi-ilta: 14.2.2013
Suomen ensi-ilta:

4×17 – Because the Night

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

TAKAUMA DAMONIN ELÄMÄÄN 1970-LUVUN NEW YORKISSA – Ymmärtäessään, että Elena tarvitsee hieman aikaa poissa Mystic Fallsista, Damon vie hänet New York Cityyn, missä hän eli ja juhli 1970-luvulla. Kun myös Rebekah ilmestyy New Yorkiin, hän vaikuttuu Elenan salaisesta suunnitelmasta. Takaumat paljastavat Damonin elämää alamaailman klubimaailmassa ja monimutkaisen tapaamisen Lexin kanssa. Toisaalla Caroline ja Stefan yrittävät vakuuttaa Klausin, että olisi tämän omaksi parhaaksi auttaa heitä etsimään Silas. Bonnie kamppailee säilyttääkseen otteensa todellisuudesta ja tehdäkseen oikein.

Ohjaus: Garreth Stover
Käsikirjoitus: Brian Young & Charlie Charbonneau
Yhdysvaltain ensi-ilta: 21.3.2013
Suomen ensi-ilta:

4×18 – American Gothic

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

KILPAILU PARANNUSKEINOSTA – Elena ja Rebekah lähtevät etsimään Katherinea itsekseen ja löytävät itsensä pienestä kaupungista Pennsylvaniassa, missä Elena kokee yllättävän kohtaamisen toisen vanhan tuttavuuden kanssa – Elijahin. Stefan ja Damon ovat huolestuneita Elenan mielentilasta ja ovat päättäneet tehdä tämän parhaaksi, mutta Elena tekee selväksi, että auttaminen tulee olemaan vaikeaa. Damon ei ole varma miten reagoida, kun Stefan paljastaa yllättävät tulevaisuudensuunnitelmansa. Samaan aikaa Mystic Fallsissa Klaus saa Carolinelta vastahakoisesti apua ja saa uuden käsityksen Silaksen voimista.

Ohjaus: Kellie Cyrus
Käsikirjoitus: Evan Bleiweiss & Jose Molina
Yhdysvaltain ensi-ilta: 28.3.2013
Suomen ensi-ilta:

4×19 – Pictures of You

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

TANSSIAISILTA MYSTIC FALLSISSA – Tehtyään Klausia raivostuttavan päätöksen, Elijah tekee Rebekahille elämää mullistavan ehdotuksen. Caroline huomaa, että hänen tarkat suunnitelmansa täydellisestä viimeisen vuoden opiskelijoiden tanssiaisista joutuvat Elenan pilaamiksi, joten hän kääntyy huvittuneen Klausin puoleen. Damon ja Stefan ovat päättäneet saavuttaa Elenan, joten he molemmat osallistuvat tanssiaisiin, mutta ilta riistäytyy käsistä heidän vaivannäöstään huolimatta. Kun Elena yhtäkkiä hermostuu odottamattomalla tavalla, Matt kääntyy Rebekahin puoleen saadakseen apua. Lisäksi Bonnie tekee hirvittävän löydön ja Klaus saa viestin, joka voi muuttaa kaiken.

Ohjaus: J. Miller Tobin
Käsikirjoitus: Neil Reynolds & Caroline Dries
Yhdysvaltain ensi-ilta: 18.4.2013
Suomen ensi-ilta:

4×20 – The Originals

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

KLAUS PALAA MENNEISYYTEENSÄ NEW ORLEANSISSA – Toimiessaan salaperäisen vinkin perusteella, joka kertoo Klausia vastaan kehittyvästä juonesta New Orleansissa, Klaus lähtee matkalle kaupunkiin, jonka rakentamisessa hänen perheensä auttoi. Klausin kysymykset johtavat hänet tapaamaan uudelleen entisen suojattinsa Marcelin, karismaattisen vampyyrin, joka on täydessä vallassa New Orleansin ihmisten ja yliluonnolliseten asukkaiden keskuudessa. Auttaakseen veljeään, Elijah seuraa veljeään ja huomaa pian, että Hayley on myös tullut Ranskalaiskortteliin etsiäkseen vihjeitä perheensä historiasta ja on joutunut Sophie-nimisen voimakkaan noidan käsiin. Samaan aikaan Mystic Fallsissa Damon ja Stefan jatkavat suunnitelmaansa Elenan kanssa, ja Katherine paljastaa yllättävän haavoittuvuuden Rebekahille ja pyytää tätä toimittamaan viestin.

Ohjaus: Chris Grismer
Käsikirjoitus: Julie Plec
Yhdysvaltain ensi-ilta: 25.4.2013
Suomen ensi-ilta:

4×21 – She’s Come Undone

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

TEHDÄÄN SOPIMUS — Damon ja Stefan yrittävät brutaalia, uutta lähestymistapaa provosoidakseen Elenaa kääntämään ihmisyytensä takaisin päälle, ja Caroline turhautuu, kun hänen yrityksensä sekaantua asiaan kostautuu. Kun Elena keksii keinon paljastaa Salvatoren veljeksien bluffi, he kutsuvat apuvoimiin yllättävän lähteen. Matt antaa Rebekahille joitain ei-toivottuja neuvoja koskien hänen elämänvalintojaan, ja Rebekah pyrkii auttamaan Mattia vastineeksi. Carolinella on hämmentävä ja vaarallinen kohtaaminen Klausin kanssa, ja Katherine on epäileväinen, kun Bonnie tekee hänelle tarjouksen, joka hyödyttäisi kuulemma heitä molempia.

Ohjaus: Darnell Martin
Käsikirjoitus: Michael Narducci & Rebecca Sonnenshine
Yhdysvaltain ensi-ilta: 2.5.2013
Suomen ensi-ilta:

4×22 – The Walking Dead

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

JOTAIN ILKEÄÄ — Valmistujaispäivän lähestyessä Caroline yrittää kääntää Elenan huomion toisaalle keskittymällä yksinkertaisiin tehtäviin kuten ilmoituksien lähettämiseen, mutta Elena ei horju uudesta pakkomielteestään. Sheriffi Forbes kutsuu Damonin ja Stefanin sairaalaan, missä joku on hyökännyt potilaiden kimppuun. Yhä yrittäen pakottaa Katherinea auttamaan itseään, Bonnie ei suostu luopumaan suunnitelmastaan Silasin voittamiseksiö. Rajun myrskyn katkaistessa sähköt Mystic Fallsissa, aaveet yllättäen ilmaantuvat – jotkut hyvin aikein ja toiset koston perässä.

Ohjaus: Rob Hardy
Käsikirjoitus: Brian Young & Caroline Dries
Yhdysvaltain ensi-ilta: 9.5.2013
Suomen ensi-ilta:

4×23 – Graduation

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat

KUKA SAA PARANNUSKEINON? – Valmistujaispäivänä Mystic Falls joutuu aaveiden valtaan, jotka ovat päättäneet tasoittaa vanhoja pisteitä ja täyttää yliluonnolliset kohtalonsa. Damonin elämä on vaarassa aavekohtaamisen jälkeen, samaan aikaan kun Matt ja Rebekah joutuvat taistelemaan aavetta vastaan, joka on päättänyt löytää parannuskeinon. Kun kaikki kokoontuvat valmistujaisseremoniaa varten ja aaveet lähestyvät, apu tulee yllättävästä lähteestä. Caroline saa koskettavan ja yllättävän valmistujaislahjan, ja Bonnien suunnitelma johtaa verhon laskeutumiseen. Elena tekee päätöksen Salvatoren veljeksistä ja joutuu eeppiseen kohtaamiseen Katherinen kanssa. Lisäksi Stefan löytää hirvittävän vihjeen Silakseen liittyvästä mysteeristä.

Ohjaus: Chris Grismer
Käsikirjoitus: Caroline Dries & Julie Plec
Yhdysvaltain ensi-ilta: 16.5.2013
Suomen ensi-ilta:


next in usa
7x14 - Moonlight on the Bayou
Käsikirjoitus: Caroline Dries & Brett Matthews
Ohjaus: Jeffrey Hunt
Ensi-ilta: pe 26.2.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)


next in usa
7x15 - I Would For You
Käsikirjoitus: Brian Young
Ohjaus: Mike Karasick
Ensi-ilta: pe 4.3.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)next in finland