2. Kauden jaksot
Luonut: | Sivua päivitetty viimeksi: 15. elokuu, 2015 |

2×01 – Paluu / The Return

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”KATHERINE PALAA HAUTOEN KOSTOA – Jatkaen samasta illasta mihin viime kausi päättyi, Elena palaa kotiin painajaiseen huomatessaan John-sedän ja Jeremyn kohtalon. Sairaalassa sheriffi Forbes saa lohtua Mattilta, Bonnielta ja Damonilta odottaessaan tietoa siitä selviääkö Caroline auto-onnettomuudesta. Elenan kanssa käydyn hämmentävän keskustelun illan tapahtumista, jälkeen Damon on ensimmäinen joka tajuaa Katherinen palanneen. Katherinen paluu laittaa Stefanin ja Damonin selvittämään mitä tämä haluaa, miksi tämä palasi, ja kuinka paljon vaaraa tästä on ihmisille joita he rakastavat. Toisaalla isänsä kuolemasta edelleen toipuva Tyler yllättyy, kun hänen hurmaava ja arvoituksellinen setänsä Mason Lockwood saapuu perheen kotiin.”

Ohjaus: J. Miller Tobin
Käsikirjoitus: Kevin Williamson & Julie Plec
Yhdysvaltain ensi-ilta: 9.9.2010
Suomen ensi-ilta: 4.9.2011

2×02 – Verestä voimaa / Brave New World

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”TIVOLI HELVETISTÄ – Kun hämmentynyt ja epätoivoinen Caroline lähtee sairaalasta ja liittyy ystäviensä seuraan Mystic Fallsin tivolissa, Damon haluaa toimia samantien, mutta Stefan ja Elena puolustavat Carolinea. Matt on täydellisen hämmästynyt Carolinen käytöksestä, mutta yrittää silti kertoa tunteistaan tätä kohtaan. Damon on epäilevä Tylerin sedän Masonin suhteen ja käyttääkin Tylerin räjähdysherkkää persoonallisuutta avukseen yrittäessään saada Masonin paljastamaan salaisuutensa. Bonnie hermostuu kaikesta ympärillään tapahtuvasta ja purhaa suuttumuksensa Damoniin.”

Ohjaus: John Dahl
Käsikirjoitus: Brian Young
Yhdysvaltain ensi-ilta: 16.9.2010
Suomen ensi-ilta: 11.9.2011

2×03 – Kirotut / Bad Moon Rising

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”Elena, Damon ja Alaric lähtevät matkaan kohti Duken yliopistoa käydäkseen läpi Isobelin tutkimuksen koskien kansantaruja ja paranormaaleja ilmiöitä etsiäkseen johtolankoja Lockwoodin perheen mysteeristä. Isobelin entinen oppilas Vanessa tarjoutuu opastamaan heitä tutkimuksen kanssa, mutta päätyykin itse saamaan melko paljon uutta tietoa. Stefan joutuu metsässä kasvokkain hirvittävän vaaran kanssa ja Tyler tekee shokeeraavan paljastuksen Masonista.”

Ohjaus: Patrick Norris
Käsikirjoitus: Andrew Chambliss
Yhdysvaltain ensi-ilta: 23.09.2010
Suomen ensi-ilta: 18.9.2011

2×04 – Muistojen tiellä / Memory Lane

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”DAMON SAA VAARALLISEN VIHOLLISEN — Stefan ottaa käyttöön kovat otteet ottaessaan selville Katherinen todellista syytä palata Mystic Falls:n ja järkyttyy saadessaan selville mitä todella tapahtui vuonna 1864. Damon yrittää uutta taktiikkaa selvittääkseen ongelmansa Masonin kanssa, mutta se osoittautuukin kalliiksi. Tyler painostaa Masonia kertomaan totuuden Lockwoodeista. Katherinen esittäessään viimein uhkauksensa, Stefanille ja Elenalle ei jää paljoakaan vaihtoehtoja.”

Ohjaus: Rob Hardy
KÄsikirjoitus: Caroline Dries
Yhdysvaltain ensi-ilta: 30.9.2010
Suomen ensi-ilta: 25.9.2011

2×05 – Verta ja kyyneliä / Kill Or Be Killed

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”MASONIN MENNEISYYS PALJASTUU – Tyler saa tietää enemmän Lockwoodin suvun kirouksesta Masonilta. Stefan ja Damon kiistelevät siitä kuinka hoitaa Mason. Elena yrittää estää Jeremyä sekaantumasta enempää Lockwoodin suvun kiroukseen, mutta Jeremy yrittää kaikkensa viettääkseen aikaa Tylerin kanssa. Mason antaa sheriffi Forbesille yllättävää tietoa, josta seuraa väkivaltaa, paljastuksia ja sydänsuruja.”

Ohjaus: Jeff Woolnough
Käsikirjoitus: Mike Daniels
Yhdysvaltain ensi-ilta: 7.10.2010
Suomen ensi-ilta: 2.10.2011

2×06 – Sanoista teoiksi / Plan B

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”KATHERINE VALITSEE UUDEN UHRIN — Huolimatta Elenan yrityksistä pitää Jeremy turvassa, hän tarjoaa apuaan Damonille ja Alaricille Katherinen peittoamisen kanssa. Sheriffi Forbes ja Caroline viettävät muutamia harvinaisia äiti/tytär laatuhetkiä. Bonnie saa vahingossa tietää uutta informaatiota koskien Masonia ja kertoo tämän Stefanille, jonka johdosta Damon ottaa asian omiin käsiinsä.”

Ohjaus: John Behring
Käsikirjoitus: Elizabeth Craft ja Sara Fain
Yhdysvaltain ensi-ilta: 21.10.2010
Suomen ensi-ilta: 9.10.2011

2×07 – Naamiaiset / Masquerade

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”KUOLEMA NAAMIAISISSA — Stefan ja Damon keksivät uuden suunnitelman hoitaa Katherine Lockwoodien naamiaistanssiaisissa. Katherine kutsuu vanhan ystävänsä Lucyn kanssaan tanssiaisiin. Bonnie, Jeremy ja Alaric tekevät voitavansa auttaakseen Stefania ja Damonia, mutta Katherinella on suunniteltuna yllätys, jota kukaan ei osannut aavistaa. Asiat muuttuvat sotkuisiksi kun Matt ja Tyler alkavat juomaan paukkuja ystäviensä kanssa.”

Ohjaus: Charles Beeson
KÄsikirjoitus: Kevin Williamson ja Julie Plec
Yhdysvaltain ensi-ilta: 28.10.2010
Suomen ensi-ilta: 16.10.2011

2×08 – Rose / Rose

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”MUINAISEN LÄSNÄOLO MYSTIC FALLSISSA — Stefan ja Damon tulevat Elenan avuksi ja siinä sivussa oppivat yllättäviä uusia asioita ihmisistä, vampyyreistä ja tapahtumista kaukana menneisyydessä. Jeremy auttaa Bonnieta tämän tehtyä vaikean ja uuvuttavan loitsun, ja Caroline tekee voitavansa tehdäkseen asiat helpommiksi Tylerille. Viimein Stefan ja Damon saavuttavat aivan uuden ymmärryksen.”

Ohjaus:Liz Friedlander
Käsikirjoitus:Brian Young
Yhdysvaltain ensi-ilta: 4.11.2010
Suomen ensi-ilta: 23.10.2011

2×09 – Katerina / Katerina

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”KATHERINEN MENNEISYYS PALJASTUU – Elena saattaa itsensä vaaraan etsiessään totuutta Katherinen menneisyydestä ja mahdollisesta omasta tulevaisuudestaan. Tietäen ettei Stefan koskaan hyväksyisi hänen suunnitelmaansa, Elena pistää Carolinen vannomaan pitämään salaisuuden. Damon käyttää vastalöydettyä uskottuaan auttamaan häntä selvittämään kuukiven todellisen voiman ja tarkoituksen. Jeremy ja Bonnie tapaavat Lukan; uuden oppilaan, jolla on hämmästyttävä perhetausta.”

Ohjaus: J. Miller Tobin
Käsikirjoitus: Andrew Chambliss
Yhdysvaltain ensi-ilta: 11.11.2010
Suomen ensi-ilta: 30.10.2011

2×10 – Uhraus / The Sacrifice

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”JEREMY TEKEE VAARALLISEN VIRHEEN – Elena päättää ottaa asiat omiin käsiinsä ja tekee Roselle houkuttelevan tarjouksen vastineeksi tämän avusta. Kun asiat saavatkin odottamattoman käänteen, Rose soittaa Damonin hoitamaan suunnitelman, jonka Elena on pannut käytäntöön. Jeremyn uhkarohkea suunnitelma auttaa Bonnieta saamaan kuukiven, saa hänet hengenvaaralliseen tilanteeseen ja pakottaa Stefanin pistämään itsensä vaaraan. Bonnie ja Luka lähentyvät toisiaan. Tyler näyttää Carolinelle Lockwoodien kellarin, josta Caroline tekee löydön, joka järkyttää heitä kumpaakin.”

Ohjaus: Ralph Hemecker
Käsikirjoitus: Caroline Dries
Yhdysvaltain ensi-ilta: 2.12.2010
Suomen ensi-ilta: 6.11.2011

2×11 – Armoton kuu / By The Light of The Moon

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”TYLER KÄY LÄPI ENSIMMÄISEN MUODONMUUTOKSENSA – Täydenkuun lähestyessä Caroline auttaa Tyleria valmistautumaan välttämättömään muodonmuutokseensa. Sillä aikaa kun Stefan ja Katherine yrittävät pelata toistensa mielillä, Damon ja Alaric ovat epäileviä kun muukalainen nimeltä Jules saapuu Mystic Fallsiin etsimään kadonutta ystäväänsä Masonia. Elena on turhautunut siitä kuinka pitkälle Jeremy ja hänen ystävänsä ovat menneet suojellaakseen häntä. Bonnie ja Luka työskentelevät yhdessä loitsun parissa pitäen samalla salaisuuksia toisiltaan. Viimein Elijah ilmestyy yllättäen ja tekee tarjouksen, joka voi muuttaa kaiken.”

Ohjaus: Elizabeth Allen
Käsikirjoitus: Mike Daniels
Yhdysvaltain ensi-ilta: 9.12.2010
Suomen ensi-ilta: 13.11.2011

2×12 – Kohti tuntematonta / The Descent

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”TUHOA, SYNKKYYTTÄ JA HENKISTÄ KASVUA – Stefanilla on omat ideansa Elenan tulevaisuuden suunnitelmien suhteen. Damonin yrittäessä selvittää tutuutta Julesilta, hän pyytää Elenaa pitämään silmässä Rosea, jolloin tilanne muuttuu yllättäen vaaralliseksi. Caroline ja Matt yrittävät olla rehellisiä tunteistaan toisiaan kohtaan ja Tylerin reaktio Carolinen jalomielisyyteen tulee tälle yllätyksenä. Damon tiastelee pitääkseen aidot tunteensa piilossa kun elämän ja kuoleman vakava kriisi iskeekin häneen enemmän kuin hän kuvitteli.”

Ohjaus: Marcos Siega
Käsikirjoitus: Elizabeth Craft ja Sara Fain
Yhdysvaltain ensi-ilta: 27.1.2010
Suomen ensi-ilta: 20.11.2011

2×13 – Veriviholliset / Daddy Issues

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”PUOLIEN VALITSEMISTA – Johnathan Gilbertin paluu Mystic Fallsiin on epämiellyttävä yllätys Elenalle, Jennalle ja Damonille. Caroline kertoo Stefanille keskustelustaan Tylerin kanssa, ja Stefan tekee parhaansa auttaakseen sekavaa ja ristiriitaista Tyleria. Jeremy lohduttaa Bonnieta tämän keskusteltua Jonasin kanssa. Kun Jules ottaa panttivangin, tilanne paisuu nopeasti väkivaltaiseen yhteenottoon.”

Ohjaus:Joshua Butler
Käsikirjoitus:Kevin Williamson ja Julie Plec
Yhdysvaltain ensi-ilta: 3.2.2010
Suomen ensi-ilta: 27.11.2011

2×14 – Suden hetki / Crying Wolf

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”SALAISUUKSIA JA VALHEITA – Stefan ja Elena lähtevät Gilbertin perheen järvitalolle toivoen romanttista viikonloppua tajuamatta, että heitä seurataan. Jenna alkaa pelätä, että Alaric ei ole rehellinen hänelle. Jules selittää Tylerille kuun ja auringon kirouksen tärkeyden, mutta jättää tärkeän yksityiskohdan kertomatta. Damon osallistuu Historical Societyn teekutsuille puhuakseen Elijahille, mutta Elijah ei kerro mitään salaisuuksia. Carolinen ja Jeremyn avulla Bonnie käyttää petollisia keinoja saadakseen järkyttävää tietoa Lukasta. Tyler tarjoaa Mattille suhdeneuvoja.”

Ohjaus:David Von Acken
Käsikirjoitus:Brian Young
Yhdysvaltain ensi-ilta: 10.2.2010
Suomen ensi-ilta: 4.12.2011

2×15 – Kuoleman kutsut / The Dinner Party

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”STEFAN KERTOO ELENALLE PIMEISTÄ AJOISTAAN – Stefan kertoo Elenalle pimeästä ajasta hänen historiassaan ja yllättävästä ihmisestä, jonka vaikutus muutti kaiken. Jonasin saadessa totuuden irti Lukasta, hän tekee mielipiteensä selväksi Bonnielle ja Jeremylle. Damon yrittää saada Elijahin kiinni tämän ollessa varomaton ja päättää järjestää illallisjuhlat vierainaan Jenna, Alaric ja Andia, mutta viime hetken tieto saa Damonin suunnitelmaan kaaokseen.”

Ohjaus: Margos Siega
Käsikirjoitus: Andrew Chambliss
Yhdysvaltain ensi-ilta: 17.2.2010
Suomen ensi-ilta: 11.12.2011

2×16 – Roihuja / The House Guest

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

”TUNNUSTUKSIEN YÖ – Katherinen ajatusleikit alkavat käydä kaikkien hermoille, mutta Damon, Stefan ja Elena tajuavat, että hänen tietonsa Mystic Fallsin historiasta auttaa heitä selviämään hengissä. Turhautuneena suhteeseensa Mattin kanssa Caroline löytää uuden keinon saasa tämän huomio. Alaric tekee yllättävän tunnustuksen Jennalle ja Katherine tekee erilaisen Damonille. Stefan ja Bonnie yrittävät vakuuttaa Jonasille ja Lukalle, että heidän kaikkien pitäisi työskennellä yhdessä, mutta Jonasin luottamuspula johtaa väkivaltaiseen ja tuliseen kohtaamiseen.”

Ohjaus: Michael Katleman
Käsikirjoitus: Caroline Dries
Yhdysvaltain ensi-ilta: 24.2.2010
Suomen ensi-ilta: 18.12.2011

2×17 – Tunne vihollisesi / Know Thy Enemy

Pidempi jaksoseloste | Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

PIILOSSA NÄKYVILLÄ – Elena ja Alaric raivostuvat Johnille, kun Isobelin odottamaton saapuminen murskaa Jennan. Bonnie työskentelee Damonin ja Jeremyn kanssa selvittääksen loitsun, jolla he voisivat valjastaa Bonnien esi-isien voimat. Sydänsärkynyt Caroline ei tiedä mitä tehdä Mattin kanssa. Stefan ja Damon tajuavat, että heillä on uusi salainen ase.

Ohjaus: Wendey Stanzler
Käsikirjoitus: Mike Daniels
Yhdysvaltain ensi-ilta: 7.4.2011
Suomen ensi-ilta: 25.12.2011

2×18 – Viimeinen tanssi / The Last Dance

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

TANSSIA VAARAN KANSSA – Koulun valmistautuessa järjestämään “1960-luvun vuosikymmentanssiaisia”, Elena alkaa saamaan häiritseviä viestejä Klausilta erikoisen lähteen kautta. Bonnie yrittää vakuuttaa Jeremyn siitä, että on tarpeeksi vahva auttaakseen Elenaa, mutta huolestunut Jeremy pyytää neuvoa Stefanilta. Caroline suostuttelee Mattin viemään hänet tanssiaisiin. Odottaessaan Klausin ilmestyvän, Damon ja Alaric osallistuvat tanssiaisiin valvojina, mutta Klaus pelaa monimutkaista peliä, joka pitää kaikki varpasillaan. Vihdoin Damon keksii uuden suunnitelman, joka yllättää ja järkyttää kaikkia.

Ohjaus: John Behring
Käsikirjoitus: Michael Narducci
Yhdysvaltain ensi-ilta: 14.4.2011
Suomen ensi-ilta: 1.1.2012

2×19 – Klaus / Klaus

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

KLAUS PALJASTUU – Stefan ja Damon ovat raivoissaan, kun heille selviää, että Elena on uhmannut heitä molempia saadakseen uuden liittolaisen ja ottaakseen hallinnan suunnitelmassa lyödä Klaus. Erimielisyys tavasta suojella Elenaa johtaa kasvavaan jännitteeseen Salvatoren veljesten välillä. Samalla Stefanilla on kädet täynnä työtä yrittäessään pitää sekavan ja pelokkaan Jennan turvassa. Taukaumat vuoteen 1491 paljastavat Katherinen esittäytymisen Elijahille ja Klausille kuukiven kirouksen alkuperän ohella. Elena oppii järkyttävää tietoa Klausin motiiveista.

Ohjaus: Joshua Butler
Käsikirjoitus: Kevin Williamson ja Julie Plec
Yhdysvaltain ensi-ilta: 21.4.2011
Suomen ensi-ilta: 8.1.2012

2×20 – Viimeinen päivä / The Last Day

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

EI IKINÄ ON TODELLA PITKÄ AIKA – Damon on valmis menemään ennennäkemättömän pitkälle estääkseen Elenaa joutumasta Klausin kirouksen purkamisen uhriksi. Damonin teot pistävät hänet vastakkain Stefanin kanssa ja veljesten välillä ollut erimielisyyksien kitka Elenan suojelun tavoissa räjähtää täysimittaiseksi konfliktiksi. Tyler palaa Mystic Fallsiin saatuaan häiritsevän puhelinsoiton. Täysikuun merkitessä uhrausrituaalin lähestymistä, Stefan ja Elena viettävät romanttisen päivän yhdessä – peläten sen olevan ehkä viimeinen.

Ohjaus: J. Miller Tobin
Käsikirjoitus: Andrew Chambliss ja Brian Young
Yhdysvaltain ensi-ilta: 28.4.2011
Suomen ensi-ilta: 15.1.2012

2×21 – Veri vettä sakeampaa / The Sun Also Rises

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

UHRAUSRITUAALI ALKAA – Täydenkuun saapuessa Elena koettaa valmistautua mihin tahansa Klaus on suunnitellut ja Tyler kohtaa toisen muutoksensa. Kauhistuttavat tapahtumat karkaavat nopeasti käsistä, huolimatta yllätävästä rohkeasta teosta. Damon myöntää lopulta Stefanille totuuden kauheasta kehityksestä, joka heidän täytyy kohdata.

Ohjaus: Paul M. Sommers
Käsikirjoitus: Caroline Dries & Mike Daniels
Yhdysvaltain ensi-ilta: 5.5.2011
Suomen ensi-ilta: 22.1.2012

2×22 – Lopun aika / As I Lay Dying

Jakson musiikki | Still-kuvat | Traileri

VELJESTEN VÄLINEN SIDE – Kun Mystic Falls esittää elokuvan Tuulen Viemää kaupunginaukiolla, Damon muistelee Katherinea vuonna 1864 sekoitettuna todellisuuteen Elenasta nykypäivänä. Stefan maksaa hirvittävän henkilökohtaisen hinnan yritetyksestään estää tragedia ja Sheriffi Forbes tekee kuolettavan virheen yrittäessään pitää kaikki turvassa. Enemmän kuin yksi henki on vaakalaudalla kun uhrausrituaalin jälkivaikutukset puhkeavat kauheaan päätökseen.

Ohjaus: John Behring
Käsikirjoitus: Turi Meyer, Al Septien & Michael Narducci
Yhdysvaltain ensi-ilta: 12.5.2011
Suomen ensi-ilta: 29.1.2012


next in usa
7x14 - Moonlight on the Bayou
Käsikirjoitus: Caroline Dries & Brett Matthews
Ohjaus: Jeffrey Hunt
Ensi-ilta: pe 26.2.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)


next in usa
7x15 - I Would For You
Käsikirjoitus: Brian Young
Ohjaus: Mike Karasick
Ensi-ilta: pe 4.3.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)next in finland