UKK
Luonut: | Sivua päivitetty viimeksi: 08. heinäkuu, 2013 |

eli Usein Kysytyt Kysymykset.
Luethan nämä kysymykset ja vastaukset ennen kuin otat meihin yhteyttä. Jos vastausta ei löydy tai et ymmärrä vastausta niin kysy meiltä rohkeasti sähköpostilla tai tagissa jos vaikka jokin kävijöitämme osaa vastata kysymykseesi ennen meitä. Toivomme siis kuitenkin, että luet ensin nämä ennen kysymistä. Näin saat yleensä vastauksen kaikkein nopeimmin. :)

1. Mistä voin katsoa uudet jaksot?
Mikäli seuraat sarjaa Amerikan tahtiin, tapoja jaksojen katsomiseen löytyy useita. Jos tahdot ladata jaksot koneellesi, jolloin voit siis esimerkiksi tehdä musavideoita ja katsoa jaksoja milloin ikinä haluat, suosittelen etenkin seuraavia osotteita torrenttien lataamiseen: kickasstorrents.com, thepiratebay.org ja bittorrent.com. BitTorrent(viimeisin mainittu) – sivulta voit myös ladata itse torrent-ohjelman, jolla voit puolestaan ladata torrentteja. BitTorrent hakee torrent-tiedostoja kaikilta eri torrent-sivuilta. Voi kuitenkin olla melko hankalaa etsiä sitä torrent-tiedostoa, jolla on kaikkein eniten jakajia ja lataajia. Toisin sanoen, jos ja kun lataat torrentilla, muista tarkistaa, että tiedosto(t) ovat varmasti oikeat. Tarkista tiedoston nimi ja tiedostopääte. Toinen asia, joka nopeuttaa jakson tulemista, on katsoa torrentin ”seeds” ja ”leechers”-kohdat. Mitä enemmän jakajia ja lataajia on, sitä nopeammin torrent latautuu.

Toinen tapa on katsoa jaksot netissä. Näitä sivuja on erittäin paljon. Vasemmalla sivupalkissamme on usea sivusto, jossa voi jaksoja katsoa, mutta vastaavia sivustoja voi hakea netistä hakukoneella esimerkiksi hakusanalla ”Watch online free vampire diaries”.
Suomenkielisillä teksteillä jaksoja voi katsoa mm. HDFIN.comista tai meidän sivultamme, josta löytyy linkit lähes kaikkiin jaksoisin muutamia vanhempia jaksoja lukuunottamatta. Täällä linkit.

2. Milloin toinen tuotantokausi alkaa?
Toinen tuotantokausi saa Amerikassa ensi-iltansa 9. syyskuuta, 2010. Suomessa toinen tuotantokausi esitetään Subtv kanavalla 4.9.2011 lähtien.

3. Milloin kolmas tuotantokausi alkaa?
Amerikassa kolmas tuotantokausi alkaa 15.9.2011, Suomeen jaksot rantautuvat loppuvuodesta 2013.

4. Milloin neljäs tuotantokausi alkaa?
Amerikassa kolmas tuotantokausi alkaa 11.19.2013, mutta Suomeen tulosta ei ole vielä mitään tietoa. Oletettavasti vasta vuonna 2014.

5. Milloin seuraava jakso ilmestyy tekstityksillä?
Tekstitysten valmistumista voi seurata divxfinlandin foorumilta.
Suomennesporukka aloittaa suomentamisen yleensä samana päivänä, kun jakso tulee, joten tekstit ovat yleensä valmiit parin päivän sisällä. Joskus tekstitykset julkaistaan heti niiden valmistuttua, joskus 3 päivän karenssin kera. Me emme siis täällä MD:ssä tekstityksiä tee, joten emme voi niiden valmistukseen vaikuttaa. Jos itse koet olevasi tarpeeksi kielitaitoinen niin voit itse osallistua suomennokseen ja enemmän siihen osallistumisesta saa kyselemällä DxF:n porukalta. Tällöin voit siis itse vaikuttaa asiaan, sekä saat tekstit itsellesi käyttöön heti niiden valmistuttua.

Kun tekstit ovat valmistuneet niin yritämme saada ne mahdollisimman nopeasti teillekin, mahdollisuuksien mukaan saman päivän aikana tai parin päivän sisällä. Seuraamme kyllä tekstityksiä ja niiden valmistumista, mutta kaikkea ei ole aina mahdollista tehdä heti samantien.

Toivottavasti tämä selvensi asiaa niin paljon, ettei jäänyt epäselvyyksiä. Ymmärrämme kyllä halunne saada jakso nopeasti katsottavaksi, mutta koittakaa olla kärsivälliä ja ymmärtäkää, että hoputtaminen ja asian kysely ei auta asiaa. Toivomme siis, että turhat kyselyt asian tiimoilta loppuisivat. Yritämme joka viikko olla niin nopeita, kun vain voimme.

6. Haluaisin tietää enemmän suomennosprosessista ja kuulin, että Tipsuli on monesti ollut yksi suomentajista. Voisitko kertoa miten suomennos yleensä edistyy?
Hienoa, että joku on kiinnostunut. Jaksohan esitetään siis USA:ssa torstai-iltaisin, joka tarkoittaa Suomessa siis perjantai aamuyötä. Suomennosta varten tarvitsemme englanninkieliset pohjat, joista suomennamme, joten ensin on tietenkin odotettava niiden ilmestymistä, joka tapahtuu yleensä 12 tunnin sisällä jakson esityksestä, eli pohjat ovat yleensä saatavilla ennen puolta päivää perjantaina.
Projektin vetäjä tai joku hommaan ilmoittautunut jakaa pohjat yleensä 5-8 osaan eli pakuiksi, jolloin jokaiselle suomentajalle jää noin 100 riviä suomennettavaa. Pakut jaetaan suomentajille, joilla on yleensä noin vuorokausi aikaa suomentaa ja ajastaa oma pakunsa (deadline vaihtelee eri prjoekteissa, mutta TVD:ssä on yleensä melko tiukka aikataulu), jolloin toivotaan, että suomennetut ja ajastetut pakut palautetaan jakson oikolukijalle lauantai-iltapäivään mennessä.
Projektin oikolukija tarkastaa kaikkien suomennokset yleensä ensin yksitellen, korjaa kaikki kirjoitusvirheet ja ajastukset, tiivistelee kenties hieman lauseita tai muuttaa lauserakenteita järkevämpään muotoon ja yhtenäistää suomennokset (tarkoitetaan siis sitä, että joku tietty termi suomennetaan aina samalla tavalla, esim. Stefanin Ripper-”rooli”. Senhän voisi suomentaa monella tavalla, repijä, silpoja, viiltäjä. Me käytämme silpojaa.). Seuraavaksi oikolukija yhdistää osat kokonaiseksi jaksoksi ja sen jälkeen tarkastaa vielä kerran, että mitään ei ole jäänyt välistä.
Oikoluvun jälkeen tekstitys toimitetaan julkaisujonoon, jossa se tilanteesta riippuen voi olla yleensä 3 päivää karenssissa, jonka aikana kaikki tekstitykseen osallistuneet voivat vielä tarkistaa tekstit ja tehdä mahdollisia korjauksia ennen varsinaista julkaisua.
Tässä siis prosessi lyhykäisyydessään. Ymmärrättehän siis, ettei tekstityksten teko ole mitään pikahommaa, vaan se vaatii oikeasti työtä monelta ihmiseltä. Jostain ammattilaisen av-kääntäjään haastattelusta luin kerran, että ammattilainen voi käyttää yhteen vastaavanlaiseen jaksoon kaksi päivää työaikaa. Muistakaa siis, että tekstitysten tekijät ovat harrastelijoita, jotka tekevät tätä hommaa omaksi ilokseen muun elämänsä ohella, joten ei voi olettaa, että tekstitykset ilmestyisivät vain tyhjästä ilmasta. :)

7. Milloin seuraava jakso ilmestyy?
Jakso tulee USA:ssa aina torstai-iltaisin klo 20, Suomessa kello on silloin 3 perjantain aamuyönä. Jakso tulee yleensä nettiin ladattavaksi heti noin tunti sen jälkeen ja verkkosivuille, joilta sen voi katsoa muutaman tunnin sisällä. Netin ”katsomispalveluja” kannattaa seurata heti aamusta, toiset julkaisevat jakson nopeammin kuin toiset. Linkkejä näihin palveluihin löydät vasemmalta sivupalkistamma ”KATSO JAKSOJA” osiosta.

8. Miten foorumille pääsee ja miksi en näe keskusteluja?
Linkki foorumille löytyy navigointipalkistamme yläbannerista. Forumilla myös tästä.
Jos et ole rekisteröitynyt ja kirjautunut foorumille sisään niin et näe kaikkia keskusteluja. Sinun täytyy siis rekisteröityä ensin foorumille, sitä ennen et et pääse kirjoittelemaan.
Kun olet rekisteröitynyt niin sinun täytyy aktivoida käyttäjäsi tai et pääse vieläkään kirjoittelemaan. Sähköpostiisi tulee heti rekisteröitymisen jälkeen viesti, jossa on osoite/linkki, jossa saat käyttäjäsi aktivoitua. Heti, kun olet aktivoinut käyttäjäsi niin pääset foorumille kirjoittelemaan.
Jos kuitenkin et jostain syystä vieläkään pääse foorumille niin ota yhteyttä ylläpitoon tipsuli_(a)hotmail.com ja yritän auttaa sinua parhaani mukaan. Kerro viestissä käyttäjänimesi, jotta pystyn myös aktivoimaan käyttäjäsi manuaalisesti jos se ei muuten onnistu.


next in usa
7x14 - Moonlight on the Bayou
Käsikirjoitus: Caroline Dries & Brett Matthews
Ohjaus: Jeffrey Hunt
Ensi-ilta: pe 26.2.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)


next in usa
7x15 - I Would For You
Käsikirjoitus: Brian Young
Ohjaus: Mike Karasick
Ensi-ilta: pe 4.3.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)next in finland