Kirjat
Luonut: | Sivua päivitetty viimeksi: 03. helmikuu, 2016 |

Kirjailija – L.J.Smith


Lisa Jane Smith on yhdysvaltalainen naiskirjailija, joka on jo jonkin aikaa kirjoitellut nuorille suunnattuja kirjoja. Hän aloitti kirjoittamisen 6-vuotiaana ja kirjoitti ensimmäisen oman kirjansa lukioikäisenä. The Vampire Diaries -sarjan lisäksi hän on kirjoittanut The Secret Circle, The Forbidden Game, Night World, Dark Visions ja The Night of the Soltice -kirjasarjoja.

Vaikka kirjailija onkin kirjoittanut The Vampire Diaries-sarjan, niin hän ei kuitenkaan omista kirjasarjan oikeuksia vaan julkaisija omistaa ne. Kirjailija saikin potkut sarjasta näkemyserojen takia ja The Return: Midnight onkin viimeinen Smithin itse The Vampire Diaries -sarjan kirja. Sarjan seuraavat kirjat tullaan kirjoittamaan haamukirjailijan toimesta.

Stefan’s Diaries-sarja taas ei ole Smithin kirjoittama, vaan perustuu tv-sarjaan ja sen taustoihin ja on myöskin haamukirjoittajan kirjoittama.

Kirjailijan virallisille kotisivuille pääset tästä.

Kirjoja voit tilata mm. seuraavista verkkokaupoista.
Englanniksi: Cdon
Suomeksi: Cdon


Alkuperäinen sarja


Korpinmusta

Julkaistu suomeksi: 14.12.2010
Alkuperäinen nimi: The Awakening
Alkuperäinen julkaisu: 1991

Rakkaus on hengenvaarallista

Tänään tapahtuu jotain kauheaa, kirjoittaa päiväkirjaansa kaunis ja suosittu Elena, joka on kyllästynyt elämään pikkukaupungissa, jossa ei koskaan tapahdu mitään.
Stefan: kouluun saapunut mystinen uusi oppilas, jonka tavattuaan Elena tietää olevansa mennyttä.
Damon: Stefanin kostonhaluinen veli, joka tulee ottamaan mittaa vampyyriveljestään.
Kohtalokkaan rakkauden myötä pimeys herää henkiin ja paha hiipii virginialaiseen pikkukaupunkiin Fell´s Churchiin.Sielunkumppani

Julkaistu suomeksi: 14.02.2011
Alkuperäinen nimi: The Struggle
Alkuperäinen julkaisu: 1991

Kuolettavaa intohimoa ja elämää suurempaa rakkautta – kuuman vampyyriklassikon toinen osa

Koulun suosituin tyttö Elena Gilbert on seurustellut usein, rakastunutkin monesti, mutta kukaan ei saa häntä tuntemaan niin syvästi kuin salaperäinen Stefan.
Kun Stefania syytetään Fell´s Churchin pikkukaupungin verisistä rikoksista, Elena pitää sielunkumppaninsa puolta, vaikka joutuukin kaikkien hyljeksimäksi.
Sen sijaan, että pakenisi, Stefan jää henkensä kaupalla suojelemaan rakkaintaan, vaikka pystyy hädin tuskin suojelemaan Elenaa itseltään. Voiko suuren rakkauden tähden vaarantaa kaiken – jopa oman henkensä?Verivala

Julkaistu suomeksi: 14.04.2011
Alkuperäinen nimi: The Fury
Alkuperäinen julkaisu: 1991

Rakkaus tappaa ja rikosten sarja jatkuu – vampyyriklassikon kolmas osa on hyytävän jännittävä

Elena Gilbert on tottunut siihen, että hänen suosiostaan kilpaillaan. Mutta kun komeat nuoret veljekset Stefan ja Damon Salvatore alkavat taistella hänestä, Elena pelkää, että kamppailu päättyy jommankumman kuolemaan.
Samaan aikaan, kun veljekset ottavat toisistaan mittaa, väkivaltaisten rikosten aalto jatkuu Fell´s Churchin pikkukaupungissa. Joku kylvää kaupungissa kuolemaa ja janoaa myös Elenan verta.
Elenan on saatava selville, kuka on veritekojen takana. Muuten hän ei voi pysäyttää pahuutta, joka tuhoaa kaiken tielleen sattuneen.Pimeän piiri

Julkaistu suomeksi: 31.11.2011
Alkuperäinen nimi: Dark Reunion
Alkuperäinen julkaisu: 1992

Vampyyriklassikon neljännessä osassa edes kuolema ei voi heitä erottaa

Elena Gilbertin uhrauduttua Fell´s Churchin pikkukaupungin asukkaiden ja häneen rakastuneiden vampyyriveljesten Stefan ja Damon Salvatoren puolesta kaupunkilaiset haluavat palata arkeen niin nopeasti kuin mahdollista.
Elenan paras ystävä Bonnie alkaa pitää vampyyripäiväkirjoja. Hän aavistaa, että jokin entistä pahempi voima uhkaa soluttautua Fell´s Churchiin ja altistaa kaupungin asukkaat suureen vaaraan.
Elenan ystävät joutuvat kutsumaan komeat vampyyriveljekset apuun ja takaisin kaupunkiin. Mutta voiko petomaiseen Damoniin luottaa? Kun Bonnielle selviää, etteivät he voi Damonin lisäksi luottaa edes vanhoihin ystäviinsä, hän ymmärtää kaupungin ajautuneen kuolemaakin kauheampaan ansaan.


The Return-sarja


Uusi aika – Sudenhetki

Julkaistu suomeksi: 14.11.3011
Alkuperäinen nimi: The Return: Nightfall
Alkuperäinen julkaisu: 10.02.2009

Vampyyriklassikon viidennessä osassa Elena palaa, ja hänen veressään on vastustamattomia voimia

Uhrattuaan henkensä pelastaakseen Fell´s Churchin pikkukaupungin ja häntä rakastavat vampyyriveljekset, komean Stefanin ja vaarallisen Damonin, Elena ei kuollutkaan, vaan palaa elämään ihmisenä.
Hänen veressään on kuitenkin ainutlaatuisia voimia, jotka tekevät siitä vampyyrien kannalta vastustamattoman. Stefan yrittää pitää Elena turvassa, jotta he voisivat elää yhdessä, mutta joutuu luopumaan aikeistaan, kun Fell’s Churchin kaupunki on jälleen vaarassa.
Pimeys on tunkeutumassa kaupunkiin, ja tällä kertaa Damon, metsästäjä, on jäämässä saaliiksi. Liian myöhään hän huomaa, että kaupungin valtaava pahansuopa olento ei himoitse vain Elenan verta, vaan tämän kuolemaa.


Uusi aika 2 – Varjosielut

Julkaistu suomeksi: 13.2.2012
Alkuperäinen nimi: The Return: Shadow Souls
Alkuperäinen julkaisu: 14.03.2010

Pahinta on pelätä omia tunteitaan.

Demonihenget ovat vanginneet Stefanin Pimeään ulottuvuuteen, jossa ihmisorjat palvelevat vapaina vaeltavia vampyyreitä ja demoneja. Vapauttaakseen vampyyrirakkaansa Elena Gilbertin on soluttauduttava tuohon pimeään maailmaan ja pyydettävä oppaakseen veljeään vihaavan Damonin.
Fell´s Churchissa Elenan ystävät, Bonnie ja Meredith, ovat saaneet selville erittäin arvokasta tietoa. He seuraavat Elenaa Pimeään ulottuvuuteen ja joutuvat samalla elämänsä vaarallisimpaan seikkailuun.
Vaikka Damon himoitsee niin Elenan ruumista kuin sielua, Elena uskoo itsensä tämän käsiin. Mikään ei estäisi Elenaa yrittämästä vapauttaa Stefania. Ei edes se, että hän tuntee päivä päivältä enemmän vetoa vaaralliseen Damoniin. Elenan on pian päätettävä, kumman veljeksistä hän oikeasti haluaa.


Uusi aika 3 – Sydänyö

Julkaistu suomeksi: 10.5.2012
Alkuperäinen nimi: The Return: Midnight
Alkuperäinen julkaisu: 15.03.2011

Pimeimmänkin yön jälkeen tulee aamu.

Komean ja kuolettavan Damonin avulla Elena Gilbertin onnistui pelastaa rakas vampyyrinsä, Stefan, Pimeän ulottuvuudesta. Kumpikaan veljeksistä ei kuitenkaan palannut pahuuden syvyyksistä haavoittumattomana. Stefan on pitkän vankeuden jäljiltä heikko ja tarvitsee enemmän verta kuin Elena pystyy hänelle antamaan. Damon on taas muuttunut maagisesti ihmiseksi.
Epätoivoinen Damon on valmis tekemään mitä tahansa tullakseen taas vampyyriksi – vaikka matkaamaan helvettiin. Vahingossa hän tulee ottaneeksi mukaansa Elenan parhaan ystävän Bonnien.
Sillä välin kun Stefan ja Elena yrittävät pelastaa viattoman ystävänsä helvetin kauhuista, Meredith ja Matt taistelevat Fell´s Churchin vallanneita vaarallisia henkiä vastaan. He saavatkin pian järkytyksekseen selville, että pahan lähde on pimeämpi ja lähempänä kuin kukaan olisi ikinä osannut arvata.


The Hunters-sarja (haamukirjoittajan kirjoittama)


The Hunter: Phantom

Julkaistu suomeksi: ?
Alkuperäinen nimi: The Hunter: Phantom
Alkuperäinen julkaisu: 25.10.2011
Menneisyys ei ole koskaan kaukana…

Elena Gilbert ystävineen pelasti Fell’s Churchin pahoilta hengiltä, jotka yrittivät tuhota sen, mutta kaupungin vapaudella oli hintansa: Damon Salvatoren henki.

Damonin kuolema muuttaa kaiken. Hän ja hänen veljensä Stefan taistelivat kiivaasti Elenan sydämestä. Nyt kun hän on poissa, Elena ja Stefan voivat olla yhdessä. Mutta miksei Elena pysty lopettamaan Damonista uneksimista? Elenan tunteiden kasvaessa uusi pimeys leviää Fell’s Churchissa. Elena on ollut helvetissä ja palannut, mutta tämä demoni on ennennäkemätön. Sen ainut tavoite on tappaa Elena ja kaikki hänelle rakkaat.The Hunter 2: Moonsong

Julkaistu suomeksi: ?
Alkuperäinen nimi: The Hunter 2: Moonsong
Alkuperäinen julkaisu: 13.03.2012
Pahuus ei koskaan kuole…

Paettuaan Pimeän Ulottumuuden kauhuja, Elena ei malta odottaa pääsyään Dalcrestin Collegeen, kauniille muratinpeittämälle kampukselle, jossa hänen vanhempansa tapasivat. Elämä Stefanin kanssa on parempaa kuin koskaan ja jopa Damon vaikuttaa vilpittömästi muuttuneelta ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Mutta muutto Fell’s Churchista ei tarkoita, että Elena ystävineen olisi vapaa vaaroista. Kun opiskelijat kampuksella alkavat kadota, jokainen uusi tuttavuus saattaa olla mahdollinen vihollinen.

Sitten Elena saa selville pitkään piilossa olleen salaisuuden, joka järkyttää häntä syvästi ja hän tajuaa, että tragedia saattaa olla väistämätön.The Hunter 3: Destiny Rising

Julkaistu suomeksi: ?
Alkuperäinen nimi: The Hunter 3: Destiny Rising
Alkuperäinen julkaisu: 23.10.2012
Kohtalona vaara…

Elena on kohdannut lukemattomia koettelemuksia – peannut Pimeästä Ulottuvuudesta, voittanut henkiä ja saanut tietää olevansa Vartija. Mikään ei kuitenkaan vertoja kahden rakkauden väliltä valitsemiseen: Stefan ja Damon Salvatore. Elena on palannut yhteen Stefanin kanssa, samalla kun hylkäyksestä loukkaantunut Damon on muuttunut synkäksi ja arvaamattomaksi. Nyt Elena on kahden tulen välissä; miten pelastaa Damonin sielu pysyen samalla uskollisena Stefanille.

Ennen kuin Elena voi valita kenelle hänen sydämensä kuuluu, Dalcrestin Collegen kampus joutuu vampyyrien valtaamaksi, jotka ovat päättäneet herättää henkiin Klausin, pahan muinaisen vampyyrin, joka ei pysähdy minkään vuoksi tuhotakseen Elenan ja kaikki tämän läheiset.

Elenan oppiessa lisää kohtalostaan Vartijana, suojelijana pahaa vastaan, hän ymmärtää, että ennen kuin voi voittaa Klausin, hänen on uhrattava joku läheisensä. Elenan on päätettävä kuinka paljon – ja kenet – hän on valmis uhraamaan ennen kuin on liian myöhäistä.The Salvation-sarja (haamukirjoittajan kirjoittama)


The Salvation: Unseen

Julkaistu suomeksi: ?
Alkuperäinen nimi: The Salvation: Unseen
Alkuperäinen julkaisu: 28.03.2013
Suurimmat uhat ovat näkymättömiä…

Vaikuttaa siltä, että ensi kertaa Elena ja hänen ystävänsä on onnellisia. Elena ja Stefan on perustaneet kodit itselleen Dalcrestiin ja kaikki Elenan ystävät ovat yhtä rakastuneita kuin hän ja Stefan. Jopa Damon nauttii vieraillessaan vanhoilla kulmillaan Euroopassa ja on yllätyneempi kuin kukaan siitä, että matkustaa Katherinen kanssa. Viime aikoina Elenan Vartijan vaistot ovat kuitenkin olleet valppaina, eikä hän voi olla huomioimatta lähestyvää vaaraa.

Kun uusi uhka saapuu Dalcrestiin, Elenan pahin pelko toteutuu. Pian hän ja Stefan taistelevat muinaista vampyyria vastaan, joka tuntuu olevan juuri heidän ulottumattomissaan. Ja kun Damon ja Katherine kohtaavat oudon ja vaarallisen vihollisen, Elena pelkää, että tapahtumat liittyvät toisiinsa.

Pimeyden voimien lähestyessä Elena, Stefan ja Damon kamppailevat selviytyäkseen ainolla osaamallaan tavalla – yhdessä. Heidän henkensä ovat kuitenkin vaakalaudalla ja jokainen yhteinen hetki voi olla viimeinen…The Salvation 2: Unspoken

Julkaistu suomeksi: ?
Alkuperäinen nimi: The Salvation: Unspoken
Alkuperäinen julkaisu: 07.11.2013
Eeppinen taistelu lähestyy – taistalu, joka ei määritä vain Elenan omaa kohtaloa, vaan koko hänen maailmansa.

Kun hänen tosirakkautensa Stefan seivästettiin, kaikki Elenan elämässä muuttui. Stefan joutui tiedemiehen saaliiksi, joka oli luonut uuden genettisesti parannellun vampyyrirodun ottaakseen haltuun yliluonnollisen maailman. Tarkoituksenaan tuhota kaikki luonnolliset vampyyrit, tiedemies on ottanut Damonin seuraavaksi uhrikseen. Elena kilpailee aikaa vastaan löytääkseen näiden outojen olentojen heikkouden ennen kuin he satuttavat kaikkia Elenan rakkaita.The Salvation 3: Unmasked

Julkaistu suomeksi: ?
Alkuperäinen nimi: The Salvation: Unmasked
Alkuperäinen julkaisu: 06.05.2014
Rakkaus on kaikkein voimakkain…

Elena Gilbert on kuolemaisillaan. Damon Salvatoren kostaessa veljensä Stefanin kuoleman, hän rikkoi pyhää valaa, jonka oli tehnyt Vartijoiden kanssa – ja saattoi Elenan hengen vaaraan.

Elenan pitäisi olla kuollut, mutta sen sijaan Vartijat tarjoavat hänelle ainutlaatuista tarjousta: aloittaa uudelleen. Salvatoren veljekset tavattuaan Elenan rakkaus heitä molempia kohtaan on aiheuttanut loputtomasti kuolemaa ja tuhoa. Mutta jos Elena voi palata alkuun – lukiovuoteen, jolloin tapasi Damonin ja Stefanin – ja todistaa, että voi elää heidän rinnallaan heistä kenenkään tappamatta ihmistä, voi Elena jäädä eloon.

Vuosien takainen Damon on kuitenkin arvaamaton, äkkipikainen ja vaarallinen. Ainut keino pelastaa kaikki – mukaanlukien itsensä – saattaa olla se, että Elena luopuu Salvatoreista ikuisesti. Pystyykö Elena uhraamaan omat halunsa suuremman hyvän vuoksi? Vai onko hänen traaginen rakkautensa polku jo kirjoitettu tähtiin?Stefan’s Diaries-sarja

Stefan’s Diaries -kirjasarja ei ole alkuperäisen kirjoittajan L.J.Smithin käsialaa, eikä liity varsinaisesti kirjasarjaan, vaan perustuu tv-sarjaan ja valottaa sen taustoja. Kirjasarja paljastaa miten Stefan, Damon ja Katherine tapasivat toisensa ja miten kolmiodraama alkoi.
HUOM! Koska kirjasarja on kirjoitettu vuosina 2010-2012, osa tapahtumista ei osu yhteen tv-sarjan nykyisten juonikuvioiden osalta (mm. alkuperäiset vampyyrit, heritics), vaan tätä kirjasarjaa kannattaa pitää lähinnä esim. vaihtoehtoisena taustatarinana.


Stefan’s Diaries: Origins

Julkaistaan suomeksi: ?
Alkuperäinen nimi: Stefan’s Diaries: Origins
Alkuperäinen julkaisu: 01.11.2010
Sijoittuu Sisällissodan aikaan.
Veljekset Stefan ja Damon Salvatore ovat erottamattomat kunnes he tapaavat Katherinen, häikäisevän mystisen naisen, joka kääntää hedän maailmansa ylösalaisin. Veljekset muuttuvat tistensa vastustajiksi Salvatorejen kilpaillessa Katherinen kiintymyksestä, vai huomatakseen, että tämän upeat silkkiset leningit ja kallisarvoiset jalokivet piilottavat hirveän salaisuuden: Katherine on vampyyri. Ja hänen suunnitelmansa on muuttaa molemmat veljekset vampyyreiksi, jotta he kaikki voivat olla yhdessä – ikuisesti.


Stefan’s Diaries: Bloodlust

Julkaistaan suomeksi: ?
Alkuperäinen nimi: Stefan’s Diaries: Bloodlust
Alkuperäinen julkaisu: 01.01.2011
Stefan ja Damon Salvatore ovat nyt vampyyrejä ja heidän on opittava elämään kohtalonsa seurasten kanssa. He pakenevat pienestä Fell’s Churchin kotikaupungistaan, joka tulvii vampyyrinmetsästäjiä, ja matkaavat New Orleansiin. Stefanin nautiskellessaan voimistaan, Damon jatkaa Katherinen menetyksen suremista, kauniin vampyyrin joka muutti heidät molemmat.
Mutta New Orleans tarjoaa huokutuksia ja vaaroja. Stefan rakastuu toiseen ihmiseen ja hänen tahdonvoimansa rajoja koetellaa. Damon joutuu pahan, sadistiren vampyyrinmetsästäjän kidnappaamaksi. Stefan tietää, että hänen on pelastettava veljensä, mutta maksaako se hänelle hänen uuden rakkautensa?


Stefan’s Diaries: The Craving

Julkaistaan suomeksi: ?
Alkuperäinen nimi: Stefan’s Diaries: The Craving
Alkuperäinen julkaisu: 01.03.2011
Stefan Salvatore on saanut tarpeekseen vampyyrinä olemisesta. Viime kuukausien tapahtumat ovat selvittäneet hänen päänsä ja verenhimon aiheuttama sumeus alkaa hälvetä. Hän matkustaa New York Cityyn aloittaakseen uuden elämän, jossa hänen ei tarvitsisi tappaa ihmisiä selvitäkseen hengissä. Sen sijaan hän ravitsee itseään Keskuspuiston eläimillä. Mutta hänen omaksumansa hiljainen elämä häiriintyy kun hän törmää veljeensä Damoniin, joka on uskotellut New Yorkin sosiaaliselle kermalle olevansa italialainen kuninkaallinen. Samalla kun Stefanin ihmisyys alkaa palata, Damon on kokonaan kadottanut omansa. Stefan tekee mitä vain suojellakseen Damonia tältä itseltään, mutta myös toinen uhka ilmestyy. Vampyyri, joka etsii kostoa kuolemasta, jonka Salvatoren veljekset ovat aiheuttaneet. Stefanin ja Damonin on tehtävä yhteistyötä voittaakseen tämän ennenkäkemättömän pahan.


Stefan’s Diaries: The Ripper

Julkaistaan suomeksi: ?
Alkuperäinen nimi: Stefan’s Diaries: The Ripper
Alkuperäinen julkaisu: 08.11.2011
On kulunut 20 vuotta siitä, kun Stefan on nähnyt viimeksi veljensä Damonin. Vuosi 1888 ja veren tuoksu leijailee Lontoon kaduilla. Stefan Salvatore luuli voivansa paeta väkivaltaista menneisyyttään asettumalla Englannin rauhalliselle maaseudulle. Mutta, kun kamala murhaaja Viiltäjä-Jack ilmaantuu, Stefan pelkää pimeyden seuraavan häntä aina. Tutkimuksiin ajautuneena Stefan olettaa pahinta: tämä on vampyyrin työtä. Saadessaan tietää lisää, sitä enemmän Stefan vakuuttuu, että murhaaja on joku hänelle läheinen – eikä hän paeta menneisyyttään koskaan.


Stefan’s Diaries: Asylum

Julkaistaan suomeksi: ?
Alkuperäinen nimi: Stefan’s Diaries: Asulym
Alkuperäinen julkaisu: 17.01.2012
Kotikaupungistaan Mystic Fallsista karkotettuina, molemmat Stefan Salvatore, sekä hnen veljensä Damon, saapuivat Eurooppaan uuden alun toivossa. Mutta Samuelilla, varakkaalla ja kierolla vampyyrilla, on muita suunnitelmia heidän varalleen. Ensin hän pilasi Stefanin rauhallisen elämän ja nyt hän lavastaa Damonin karuimmista murhista, joita Lontoossa on koskaan tapahtunut.
Stefan ja Damon yhdistävät voimansa yhteisen vihollisen edessä ja saavat tietää, että syy Samuelin raivoon löytyy heidän menneisyydestään naisesta, joka muutti heidän elämänsä ikuisesti. Katherinen haamun vainoamina veljekset ymmärtävät, että heidän vaikea liittolaisuutensa on koetuksen alaisena. Voivatko he unohtaa kinastelunsa voittaakseen Samuelin ennen kuin tämä saa viimeisen kostonsa.


Stefan’s Diaries: Compelled

Julkaistaan suomeksi: ?
Alkuperäinen nimi: Stefan’s Diaries: Compelled
Alkuperäinen julkaisu: 13.03.2012
Stefan ja Damon luulivat tuntevansa pahan. Mutta mikään ei vedä vertoja Samuelille, säälimättömälle vampyyrille, joka on päättänyt kostaa Katherinen kuoleman tuhoamalla Salvatoren veljekset.
Toipuessaan Samuelin viimeisestä hyökkäyksestä, Stefan ja Damon löytävät apua mitä yllättävimmästä paikasta – salaisesta noitapiiristä. Yhdessä he saavat selville, että Samuelin suunnitelma on vielä pahempi kuin he olisivat osanneet kuvitellakaan. Heidän ainut toivonsa on pysäyttää hänet ennen kuin hän saa voiman hallita ihmisiä ja myös vampyyreja. Jos he epäonnistuvat, urheiksi eivät joudu vain Stefan ja Damon vaan koko Lontoo voi joutua Samuelin loitsun valtaan.


next in usa
7x14 - Moonlight on the Bayou
Käsikirjoitus: Caroline Dries & Brett Matthews
Ohjaus: Jeffrey Hunt
Ensi-ilta: pe 26.2.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)


next in usa
7x15 - I Would For You
Käsikirjoitus: Brian Young
Ohjaus: Mike Karasick
Ensi-ilta: pe 4.3.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)next in finland