5 syytä miksi Klaus ei ole yhtään Salvatoreja pahempi
Kirjoitti: | 24. tammikuu, 2013 | artikkelit, haastattelut, näyttelijät, season 4 |

TV Guide julkaisi artikkelin, jossa perustellaan miksei Klaus ole yhtään Damonia tai Stefania pahempi. 2. kaudeltahan lähtien Klaus on ollut sarjan superpahis – ainakin Mystic Fallsin jengin mielestä. Lopulta kuitenkin jopa Stefan itse myönsi, että jokainen heistä on tehnyt kamalia asioita. Tässä siis viisi syytä siihen miksei Klaus lopulta olekaan yhtään muita pahempi..

1. Klaus vain jatkaa siitä mihin Damon jäi
Suurin osa on unohtanut, että kun Damon tuli ensikerran kaupunkiin, hän ei ollut vain paha poika – hän oli Iso Paha! Ensimmäisen kauden ajan hän houkutteli Stefania jatkuvasti ihmisverellä tietäen seuraukset ja hän uhkasi Elenan henkeä yhtä usein, kun vei jonkun toisen hengen – joka oli usein ja yleensä ilman syytä.
Damonin väkivaltaisten impulssien kohteina ei myöskään ollut läheskään aina tuntemattomat ihmiset. Caroline, Vicki, Lexi, Mason, Bonnie – lista niistä, jotka tämän vampyyrin käsissä ovat kärsineet (joskus kuolettavastikin) on uuvuttava. Lisäksi hän yritti kerran lumota Elenan suutelemaan itseään. Haloo?! Se on jo seksuaalirikos!

2. Klaus ei ole ainut, joka ei osaa hillitä impulssejaan
Muutoksestaan vuonna 1864 lähtien Stefan on taistellut hallitsemattomia pimeitä halujaan vastaan. Todella pimeitä halujaan! (Ei hän ansainnut ”Silpoja”-nimeä turhaan.)
Kolmannella kaudella Stefan ylitti rajan, joka ylitti kaikki aiemmat väkivaltaisuudet. Klausia härnätäkseen hän pakkojuotti Elenalle vertaan ja uhkasi ajaa tämän alas Wickeryn sillalta, samalta sillalta, jolla hänen vanhempansa kuolivat ja joka myöhemmin vei myös Elenan hengen.
Muistatteko myös Alarickin pimeän puolen, sekä faktan että Jeremy harjoittelee hallitakseen vaistoaan murhata oma sisarensa? Ja te luulette, että Klausilla on ongelmia…

3. Me kaikki olemme kasvatuksemme uhreja
Klausin ihmissusigeeni on aina eristänyt hänet muusta perheestaan, johtaen luottamuspulaan, jonka näemme nyt. Mutta kuka häntä voi syyttää? Hänen omat vanhempansa halusivat hänen kuolemaansa!
Siksi hybridit ovat Klausille niin tärkeitä. Ja siksi Klaus räjähti, kun Tyler käänsi hänen omat hybridinsä häntä vastaan – se oli Klausin ainut keino harhauttaa itseään perheen menettämisen tuskalta… taas.

4. Klaus on vain todella yksinäinen
Koska omat vanhemmat halusivat hänen kuolevan, Klaus ei ole koskaan tuntenut olevansa kiintymyksen arvoinen. Siksi hän eristää itsensä muista väkivallalla – mutta se tarkoita, että hän pitäisi siitä.
Stefanin loukattua Klausia uhriensa kirjeiden säilyttämisestä, tämä muistutti, että Stefan tapasi kirjoittaa uhriensa nimet seinään. Klausin mukaan hän ei juhlistanut kuolemia, vaan yksinkertaisesti ”muistutti, että lopulta olemme aina ikuisesti ja täysin yksin.”
Hyväksyessään roolinsa olla aina yksin, Klaus sai otettua loukkantumisensa valtaan ja muuttui siten uhrista saalistajaksi, selviytymiskeino, jota molemmat Salvatoret ovat käyttäneet menneisyydessä.

5. Rakkaus parantaa kaiken (jopa pahat vampyyrit)
Damon oli paha ennen Elenaa ja rakkaus on tuonut Stefanin takaisin pimeältä puolelta useasti. Voisiko välittävä nainen vaikuttaa samoin Klausiin? Morgan tuntuu ajattelevan näin. Luuletko, että suhteella Carolineen voisi olla muutos Klausiin ja muuttaa tämän superpahiksesta vain tavalliseksi pahaksi pojaksi?

Lue tarkemmat selitykset alkuperäisestä TV Guiden artikkelista.

Kommentit pois päältä artikkelissa 5 syytä miksi Klaus ei ole yhtään Salvatoreja pahempi

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.
-


next in usa
7x14 - Moonlight on the Bayou
Käsikirjoitus: Caroline Dries & Brett Matthews
Ohjaus: Jeffrey Hunt
Ensi-ilta: pe 26.2.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)


next in usa
7x15 - I Would For You
Käsikirjoitus: Brian Young
Ohjaus: Mike Karasick
Ensi-ilta: pe 4.3.2016 - klo 20 (USA)
(Suomessa klo 3 lauantaiaamuyö)next in finland